Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-29-2010, 03:35 PM
JoBoy JoBoy is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 67
Macintosh HD won't unmount

I'm asking this question here because Sandbox and Macintosh HD volumes share data.

In attempting to do routine maintenance, I booted from a current, bootable clone on an external Firewire drive. Using the clone's Disk Utility app, I performed Repair Disk and Repair Disk Permissions on the Sandbox volume. I then attempted to perform the same operations on Macintosh HD, but that volume would not unmount. I tried to do the same thing while booted from another clone and obtained the same results. I then booted from the Snow Leopard install disk and was able to perform both operations on both volumes without incident. I then booted from the external Firewire clone and attempted to use the installed Disk Warrior app. Rebuilding the directory on Sandbox went just fine, but Macintosh HD would not unmount. I then booted from the Disk Warrior 4.1 install disk and was able to rebuild the directories on both disks without incident. There is one other fact that may be useful. The installed version of Disk Warrior is 4.2. Since making that installation, the DW 4.2 DVD was scratched and cannot boot, so I was forced to go back to the 4.1 install disk to do the operations from an install disk. I'm using Snow Leopard 10.6.2 as my regular OS, but the boot OS on the DW 4.1 install disk is 10.5.6. Is there an SD! issue that would explain these results?
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to unmount sparsebundle robwilkerson General 4 01-28-2010 07:48 PM
Can't Boot filip3311 General 3 01-04-2009 02:50 PM
Macintosh HD Disk Utility error-can't unmount echinoderm General 3 08-05-2007 12:05 AM
BackUp hangs at 3% JimK General 10 09-27-2005 10:48 AM
Error Halted Backup! GadgetFan General 13 09-09-2005 09:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.