Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 08-06-2009, 12:03 PM
mikebore mikebore is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 49
Very strange problem re Lacie external not boot FW but OK USB.

I have a Lacie external portable USB/FW drive which has a "Utilities" OS partition on it. I use SD to clone this volume to the Lacie from an internal "Utilities" partition.

This works fine for months on end, with the Lacie able to boot either my MBP or my Mac Pro fine either USB or FW.

Then out of the blue it stops booting the Mac Pro by FW. Just stops at the grey apple. It will still boot the MP by USB, and it will still boot the MBP by FW or USB, just not the MP by FW.

I have troubleshot the clone at this point extensively, including Diskwarrior, permissions, caches, PRAM, SMC etc etc. Even an erase-then-SD doesn't solve it.

I discovered that if I force a Lacie firmware update (to the same version) at this point the problem is solved, enabling it to boot for another few months until the next time.

Thinking this indicated a problem with the HD I sent it to Lacie who could find nothing wrong.

More recently I have discovered an alternative to the firmware fix. If re-run the clone process (smart update not erase) using Chronosync or Carbon Copy Cloner, it will boot the MP by FW again.

So now I think there is something very subtle about SD compared to CCC and Chronosync causing this intermittent behaviour.

Any comment or suggestions? I like SD best and would like not to have to use the others when the problem happens.

Thanks!
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
External firewire drive fails to boot OS X after a restart LEOinDC General 3 09-29-2008 10:33 AM
Can't Boot from SD clone on LaCie External Drive menlomaac General 6 08-05-2008 04:31 PM
no boot, disappearing external drive jmlilly General 6 03-28-2006 09:35 PM
Panther to Tiger with a bootable Lacie external dombort General 20 07-25-2005 03:06 PM
Can't Boot from External Partition Goldie General 12 05-06-2005 09:58 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.