Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-12-2009, 02:47 PM
kny kny is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
New sparse image clone won't open

This is my first try of SD, and I used it to make a clone of my hard drive onto another internal hard drive. It seemed to complete the operation OK, but when I tried to open the sparse image by double-clicking it, I got a message that said it failed to mount because of an input/output error. And it fails to show in Disk Utility. Here are the details:

Source was my Seagate 500GB internal drive, on which I run 10.5.5, with about 30GBs used.

Target was my built-in internal 80GB, on which I run 10.4.11, with about 50GBs to spare.

The only anomaly I can see in the log is the next to last line:

| 06:11:33 PM | Info | PHASE: 3. After Successful Copy
| 06:11:33 PM | Info | ...ACTION: Making Seagate500backup bootable
| 06:11:33 PM | Info | ......COMMAND => Blessing OS X System Folder
| 06:11:34 PM | Info | Successfully blessed Mac OS X folder on Seagate500backup
| 06:11:34 PM | Info | ......COMMAND => Blessing OS 9 System Folder
| 06:11:34 PM | Info | Did not bless Mac OS 9 System Folder on Seagate500backup because it does not exist.
| 06:11:34 PM | Info | ...ACTION: Restoring Spotlight state on Seagate500backup
| 06:11:34 PM | Info | ......COMMAND => Restoring Spotlight search indexing state on Seagate500backup
| 06:11:34 PM | Info | ...ACTION: Unmounting Seagate500backup
| 06:11:34 PM | Info | ......COMMAND => Unmounting '/Volumes/Macintosh HD/Users/KNYPI/Seagate500backup.sparseimage'
| 06:11:34 PM | Info | hdiutil: detach failed - No such file or directory
| 06:11:34 PM | Info | Copy complete.

I ran disk repair on both drives, and there was only a minor repair on the 80, "volume header needs minor repair."

I tried to copy the sparse image to the 500, and got a message:

"The finder could not complete the operation because some data in 'sparse image' could not be read or written."

I'm wondering if this is just a simple anomaly, and therefore if I should just try to create another new sparse image clone. Any ideas?


Ken
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows equivalent to SuperDuper!? jreffner General 21 08-13-2009 06:36 PM
SD not unmounting sparse image volumes acronce General 1 09-14-2008 12:22 PM
Hangs while backing up to network mounted sparse image acronce General 9 09-11-2008 02:25 PM
sparse image creep revisited jotaro General 3 09-20-2007 09:20 PM
Sparse image from aborted DMG backup? Winston General 9 10-22-2005 01:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.