Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-03-2005, 10:30 PM
d2hamilton d2hamilton is offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 4
Some unchanged files keep being copied

Got the full version. Did a full "all files" backup. Then, just to test, I did a "smart update" backup and it had to copy several files. (Only 7 minutes worth.) I immediately did it again, and it appears to have copied those same files (or at least from the same directories) over again. This is even when it's run twice in a row, with no other apps being run, files being changed, etc..

Why does it keep coping over those same files? (from Music folder, Pictures folder, a couple .app "files", etc.)

Thanks,
d2h
Reply With Quote
  #2  
Old 05-03-2005, 11:02 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,752
Send a message via AIM to dnanian
How do you know that those files are being copied? Is it because you're seeing them in the status view? Those files aren't being copied, they're just being examined.

If you're sure they're being copied, it might be that those files are "floating" -- we'll often copy "floating" files (see my blog) over, because they look like they've changed...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2005, 01:47 AM
sjk's Avatar
sjk sjk is offline
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Eugene
Posts: 252
I've noticed Smart Update can report a small number of files as copied even though no modifications have been made on either the source or destination volumes. Besides the "floating" files, are there any others (e.g. symlinks) being reported as copied?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-05-2005, 07:33 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,752
Send a message via AIM to dnanian
(Smart Update *always* refreshes symlinks, definitely. That's expected and intentional.)
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 05-05-2005, 04:50 PM
sjk's Avatar
sjk sjk is offline
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Eugene
Posts: 252
Thought so but I couldn't find our previous discussion about it so thanks for the confirmation.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2005, 02:20 PM
joebeone joebeone is offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 7
Question ...

So, I too am noticing that SuperDuper! tends to copy more than I want it to... that is I have a partition with Mac OS X 10.3.7 and one with 10.3.9 on it... I do a bit of work on 10.3.7 but spend most of my time on 10.3.9. I would like a way to Smart Update only the files in /Users/... however, when I wrote a script that copied /Users/ it proceeded to Copy a whole slew of stuff including things in /System and (I think) effectively wrote over my 10.3.7 install.

If, as above, it is truly just comparing the files and not copying them, why does the title of the progress bar say, "Copy Files from (source) to (target)"??? Can't it, if making comparisons, say, "Comparing files..." and then when copying, say "Copying files...".

Even if it not copying files, why does it have to check files in /System when all I ask it to do is to Smart Update /Users/?

Frustrated, Joe
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apple recommends excluding files JAC II General 6 07-31-2008 07:11 PM
Script to only back up operating system files wiselou General 5 05-01-2005 11:38 PM
User files aren't all backed up fabius General 3 03-24-2005 02:45 PM
How do I back up to a volume that has files on it? dnanian Frequently Asked Questions 0 05-02-2004 01:33 PM
unclear about some usage issues camner General 7 04-02-2004 09:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.