Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2008, 06:26 AM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
Trying to clone a Leopard HD via USB but fails constantly

Hi

Been trying to clone this Leopard OS off my MBP 17"., i get this error:

FAILED TO COPY FILES FROM MACINTOSH HD to MACINTOSH HD

| 11:23:32 PM | Error | ditto: /Volumes/MACINTOSH HD 2/Users/****/Documents/ Office Docs/Organizer BUs/iCal:AddressBK/iCal 2008-10-19.icbu/Calendars/7AB7197F-4AEF-41F5-A23A-4C99D374E7E1.calendar/Events/92DCE7B0-BB2F-43D9-98B4-E5F41F6A6AC5.ics: Input/output error
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2008, 12:18 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
I don't really have enough information here -- send your log in with "Send to shirt pocket", would you?

Thanks!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 10-22-2008, 02:32 PM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
I don't really have enough information here -- send your log in with "Send to shirt pocket", would you?

Thanks!
I am sorry, i do not understand, you want my log in for?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-22-2008, 02:44 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
No -- I want you to send in your SuperDuper! log, not your login.

Click the "Send to shirt locket" button in the log window.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 10-22-2008, 03:01 PM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
I see nothing that says *"Send to shirt Pocket" , *is it the PC version?

I even searched the help files and found no info about it.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-22-2008, 03:06 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
There is no PC version. This is in the log window -- click "View Log..." (or "Show Log..."), then at the bottom there's a "Send to shirt pocket" button.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #7  
Old 10-23-2008, 06:02 AM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
There is no PC version. This is in the log window -- click "View Log..." (or "Show Log..."), then at the bottom there's a "Send to shirt pocket" button.
i found it, it seems to be working now although i just checked (8 hours later) the drive is making strange sounds,

I should of mentioned that its a partition of another drive, if you think i can clone my Leopard system like this or not let me know.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-23-2008, 07:19 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
I just don't have enough information to say.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #9  
Old 10-23-2008, 12:55 PM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
I just don't have enough information to say.
I am using a mobile phone to the net, traveling here.,
I tried to upload a txt file of the log and even email, but failed twice , 180k s too much for my phone via BT to internet,

All i can say is that there where tons of errors like this:
| 10:27:45 PM | Info | WARNING: *Caught I/O exception(5): Input/output error

And something did happen to the drive, i get this when i run disk tools:
Verify and Repair volume “MacBook Pro”
Invalid node structure
Volume check failed.

Error: Filesystem verify or repair failed.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-23-2008, 01:04 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
OK, so that would indicate you have some pretty bad damage on the volume that you're repairing...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #11  
Old 10-24-2008, 02:11 PM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
OK, so that would indicate you have some pretty bad damage on the volume that you're repairing...
yes it seems, it is a 2 partition drive, but i erased it and ran disk utilities and it was fine, after that cloned the boot drive again and the same exact thing happens, the drive says failed, but if i erase it again it will say its fine, so its the OS drive i am cloning that may be bad?


cheers
Reply With Quote
  #12  
Old 10-24-2008, 02:58 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
No, your 'disk structure' wouldn't be copied -- the destination (the one you're repairing) is the one that's corrupting. Might be a communication problem with the drive... bad cable, bad drive...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #13  
Old 10-24-2008, 07:58 PM
iLLuMiNaTiCa iLLuMiNaTiCa is offline
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
No, your 'disk structure' wouldn't be copied -- the destination (the one you're repairing) is the one that's corrupting. Might be a communication problem with the drive... bad cable, bad drive...
I just erased it with Disk Utilities again, and again after running verify and repair on the volume it shows that it appears ok., are you suggesting that Apple disk utilities is not trustworthy? thanks
Reply With Quote
  #14  
Old 10-24-2008, 09:06 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
No, I'm not saying that at all. Erasing the drive would totally clear the folder structure...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #15  
Old 10-25-2008, 04:15 PM
TMay TMay is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by iLLuMiNaTiCa View Post
yes it seems, it is a 2 partition drive, but i erased it and ran disk utilities and it was fine......

cheers
ILL

When you say you "erased it and ran disk utilities," does "it" refer to the entire hard DISK or just to the one volume (partition) you are trying to clone to?

If you are only erasing the one PARTITION's contents, then you are leaving the partitioning scheme on the DISK intact, just as it was. If that is what you are doing, you might try erasing the entire DISK and then repartitioning, making sure you are using the appropriate partitioning scheme.

If you have already done that, then ?????
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows equivalent to SuperDuper!? jreffner General 21 08-13-2009 05:36 PM
Clone Leopard HD using SD 2.5 from Tiger Mactavish General 5 03-03-2008 01:29 PM
The legend of HiroProtagonist, the Leopard, and Super Duper! hiroProtagonist General 4 11-06-2007 08:47 AM
Restore Spotlight State when Clone Fails GraphiteWindows General 1 08-29-2006 11:16 PM
Safety Clone fails to start up after shut down macWish General 4 06-23-2004 05:29 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.