Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2008, 05:54 PM
superfancy superfancy is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Post Migrating my MacBook Pro to a higher capacity drive

Hello. I'm hoping to get some pointers on how to most effectively migrate my MacBook Pro 2.2GHz to a higher capacity drive. I have yet to make a clone of my current drive as I'm waiting on the new 320GB drive to show up.

From reading a previous thread, I learned that I'll likely have to re-activate my Adobe apps, which is slightly irritating but easy nonetheless.

When I get the new drive and install it, will I first need to format and install Leopard on it?

I just want to make sure I know what I'm getting myself into preemptively so there are no surprises.

Thanks for your time and any advice would be appreciated...
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2008, 05:58 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Yes, you'll want to 'transfer' the licenses for your Adobe apps. There's no real trick here, other than to ensure your new drive is properly partitioned (as "GUID"). No need to install Leopard - that'll be restored from the original drive.

Remember, though: we don't copy BootCamp/Windows volumes...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2008, 06:09 PM
superfancy superfancy is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Dave, thanks for the quick response. To partition/format the new drive as GUID, will I startup from my Leopard Install Disc and then use Drive Utility? Or startup from the clone of my old drive that I will have put on my firewire disc?

Thanks again...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2008, 06:10 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Sure, using Disk Utility from the Leopard install disc should work well.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows equivalent to SuperDuper!? jreffner General 21 08-13-2009 05:36 PM
Migrating from one hard drive to another zestyping General 3 07-25-2008 08:22 AM
MacBook Pro Drive with Boot Camp to boot into Vista scottsdale General 1 06-11-2008 08:09 AM
Best process to replace internal hard drive using SuperDuper!? emikysa General 26 02-09-2007 05:03 PM
Long Hang While Copying BackerUpper General 4 06-12-2006 08:26 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.