Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2007, 12:25 PM
JohnnyC JohnnyC is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1
Question MacHelp I/O exception(14): Bad address

I'm trying to upgrade the hard drive in my girlfriends PowerBook Titanium by doing a full copy to the new Western Digital hard drive in a Macally firewire enclosure. SuperDuper starts the copy and runs for a couple of hours, with the result being an error. Also, I notice that the numbers in "XXX of XXX files evaluated" do not match. Does this mean that SuperDuper hit this error, and stopped everything? If so, how can I get past this error? Here's the the section in the log with the error:

Quote:
| 02:47:03 AM | Info | /
| 02:47:06 AM | Info | /bin
| 02:47:06 AM | Info | /usr
| 02:49:24 AM | Info | /.Spotlight-V100
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/.journalHistoryLog
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/.store.db
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/_exclusions.plist
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/_rules.plist
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/ContentIndex.db
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/store.db
| 02:49:24 AM | Info | /.Trashes
| 02:49:24 AM | Info | /.vol
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.vol
| 02:49:24 AM | Info | /Applications
| 03:34:28 AM | Info | /Applications (Mac OS 9)
| 03:34:53 AM | Info | /automount
| 03:34:53 AM | Info | /Users
| 04:25:31 AM | Info | /Network
| 04:25:31 AM | Info | /cores
| 04:25:31 AM | Info | /TheVolumeSettingsFolder
| 04:25:31 AM | Info | /System Folder
| 04:25:55 AM | Info | /Desktop Folder
| 04:25:55 AM | Info | /dev
| 04:25:55 AM | Info | /System
| 04:42:42 AM | Info | Ignoring /System/Library/Extensions.kextcache
| 04:42:42 AM | Info | /sbin
| 04:42:45 AM | Info | /Library
| 04:57:11 AM | Info | WARNING: Caught I/O exception(14): Bad address
| 04:57:11 AM | Info | WARNING: Source: /Library/Documentation/Help/MacHelp.help/Contents/Resources/English.lproj/pgs/980.html, lstat(): 0
| 04:57:11 AM | Info | WARNING: Target: /Volumes/Big Guy/Library/Documentation/Help/MacHelp.help/Contents/Resources/English.lproj/pgs/980.html, lstat(): 0
| 04:57:11 AM | Info | Attempting to copy file using copyfile().
| 04:58:02 AM | Info | Attempting to copy file using ditto.
| 04:58:45 AM | Error | ditto: /Library/Documentation/Help/MacHelp.help/Contents/Resources/English.lproj/pgs/./980.html: Input/output error
I thought this might be an issue with the existing hard drive or file system, so I ran the Mac Disk Utility and verified the disk. I'm not convinced that this does very much, but the Mac Disk Utility seemed to think everything was fine. Is there some other Utility that I might try? I'm not a Mac guy, but a PC system builder.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2007, 01:12 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,761
Send a message via AIM to dnanian
The xx/xx files not matching is fine and expected.

It's hard to say what the other issue is, although the Macally enclosure -- from what I've seen in the past -- doesn't use an Oxford FireWire chip.

What I'd suggest is following the diagnostic steps in the Troubleshooting section of the User's Guide. "Bad address" could indicate problem with the source or destination, so it's important to determine which. (And sometimes a restart of both the system and the drive can work wonders.)
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Backup problem Caught I/O exception 14 Bad Address PaulThomson General 4 09-24-2006 08:49 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.