Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2010, 05:52 PM
2stepbay 2stepbay is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 83
WD Drive will not boot after 10.6.3 update

After updating my Intel iMac and unibody MBP to 10.6.3, my WD MyStudio HD does not boot from the SuperDuper Clone on either machine. I've tried booting using the 800 FW and the USB 2.0 connectors. Each time, grey screen appears with the spinning gear, however, nothing occurs beyond this point.

I have cloned (smart backup) the drive again thinking it might have been a faulty backup. No problems evident during the SD clone. All green at the end. However, still cannot boot. Also, the drive is partitioned with the 2nd partition used for Time Machine. No problem with a TM backup.

The WD mounts on the Desktop. I can see the various folders, files etc.

Appreciate any help/guidance. thanks

Question - how do I update my Signature???
__________________
2017 iMac 40 gb RAM; 2TB Fusion SSD (10.14.6)
MacBook Pro 15" 2.3ghz i7/ 16 gb RAM; 500GB SSD (11.1)

Western Digital My Passport Slim 1TB, USB 3.0 for MBP
Envoy Pro EX SSD - Thunderbolt 3 for iMac

Last edited by 2stepbay; 04-15-2010 at 06:03 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2010, 07:52 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,761
Send a message via AIM to dnanian
Does it work in 'safe boot' - that is, hold down shift from startup to the desktop?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 04-16-2010, 12:27 AM
2stepbay 2stepbay is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 83
Hi Dave

Does not boot in safe mode either.

Either safe mode or regular strart-up: when the computer restarts the drive makes all the right activity sounds in the early boot stage. However, when the spinning gear appears on the initial grey screen, the drive goes silent as the gear just spins and spins....
__________________
2017 iMac 40 gb RAM; 2TB Fusion SSD (10.14.6)
MacBook Pro 15" 2.3ghz i7/ 16 gb RAM; 500GB SSD (11.1)

Western Digital My Passport Slim 1TB, USB 3.0 for MBP
Envoy Pro EX SSD - Thunderbolt 3 for iMac
Reply With Quote
  #4  
Old 04-16-2010, 09:10 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,761
Send a message via AIM to dnanian
Try updating the backup with Smart Update, renaming it to the same name as the source drive, then starting up from it.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 04-16-2010, 04:34 PM
2stepbay 2stepbay is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 83
Hi Dave

I have been using Smart Update.

Per your suggestion: via the Finder, I renamed the cloned HD to the same name as my internal HD. Restarted the computer, holding down the option key, and selected the clone (tricky figuring out which one was the clone as both now have the same name). Spinning gears and nothing else.

Powered off/restarted to the internal - no problem restarting.
__________________
2017 iMac 40 gb RAM; 2TB Fusion SSD (10.14.6)
MacBook Pro 15" 2.3ghz i7/ 16 gb RAM; 500GB SSD (11.1)

Western Digital My Passport Slim 1TB, USB 3.0 for MBP
Envoy Pro EX SSD - Thunderbolt 3 for iMac
Reply With Quote
  #6  
Old 04-16-2010, 04:56 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,761
Send a message via AIM to dnanian
Not quite sure what to suggest here. Perhaps an erase then copy to clear the drive just to see if it makes a difference (it shouldn't)...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac won't boot from cloned drive mgump General 1 09-26-2009 04:00 PM
Windows equivalent to SuperDuper!? jreffner General 21 08-13-2009 06:36 PM
Migrating from one hard drive to another zestyping General 3 07-25-2008 09:22 AM
MacBook Pro Drive with Boot Camp to boot into Vista scottsdale General 1 06-11-2008 09:09 AM
Fw Drive Wont Boot Budgie General 3 11-05-2006 02:22 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.