Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2015, 01:39 PM
Ohroonie Ohroonie is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Arizona
Posts: 7
Strange opening to SuperDuper

Since 10.11.1, when I open S.D. I get a spinning beachball and an incomplete page. The scheduling box is solid black. This remains for over 20-secongs.
PNG screenshot attached.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2015-10-22 at 9.36.05 AM.jpg (43.7 KB, 611 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2015, 02:26 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Please drop me a line at the support email and we'll try to figure out what's going on.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 11-25-2015, 05:22 PM
Budgie Budgie is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Zealand
Posts: 78
i'm getting the same thing using OSX 10.11.1 on a mac mini and SD 2.8, except the initial window is black as well, is there a resolve to this ?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2015, 08:36 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
But it ends up coming up normally after a delay?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 11-26-2015, 01:24 PM
Budgie Budgie is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Zealand
Posts: 78
yes, everything is as it should be after
Reply With Quote
  #6  
Old 11-26-2015, 09:32 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Do you have a large number of drives attached, or any 'network storage' devices? If you turn your network off (unplug Ethernet or turn off Wifi), then launch, is it fast?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #7  
Old 11-29-2015, 01:43 PM
Budgie Budgie is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Zealand
Posts: 78
I have three drives attached, two permanently, one gets changed out daily, and I am on the LAN, it seems that the issue is present when I change out the daily rotate drive. After SD is launched the first time, the black window appears, then after that each launch is fine.

Disconnecting all the drives and unpluging ethernet makes the launch of SD normal.

This problem has not appeared in any other combination of SD or OSX's for me, even the version of SD prior to this one was opening with out the black screen.

Last edited by Budgie; 11-29-2015 at 01:49 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-29-2015, 01:59 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
So, it only happens the first time, when the drive that was attached before is now missing (and thus you'll get a prompt to attach it)?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #9  
Old 11-29-2015, 02:15 PM
Budgie Budgie is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Zealand
Posts: 78
Yes only he first time, I have fives schedules, one for each day of the week, and five individual drives, each drive
is swapped out daily at 7am, I see no prompt to attach a drive at any time, as the drive for that day is always attached prior to the schedule being fired.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-29-2015, 02:33 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
And you have it set to not remember the main window's drives?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #11  
Old 11-29-2015, 03:13 PM
Budgie Budgie is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Zealand
Posts: 78
sorry, forgot to add that one of the two permanently attached drives has no backup schedule, it's used for other purposes, the other permanently attached drive is scheduled for two backup's daily.

not quite sure what you mean Dave?
Reply With Quote
  #12  
Old 11-29-2015, 03:24 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
OK. Well: it sounds like it's just spinning up the drive(s), and the system isn't refreshing the window until it's done, since it's a blocking event...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #13  
Old 11-29-2015, 03:29 PM
Budgie Budgie is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Zealand
Posts: 78
funny, none of this ever happened before OSX 10.11.1, to be honest the whole system seems sluggish, after that update.

cheers Dave
Reply With Quote
  #14  
Old 11-29-2015, 04:25 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
That I can't comment on: I haven't noticed any particular sluggishness in 10.11.1 or .2.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #15  
Old 12-20-2015, 10:41 AM
macWish macWish is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 75
Spinning beach ball solved (for me)

I was having the same problem on launching SD! and also Safari, Disk Utility and many other applications. Problem was solved by removing all of the items listed in the Login Items panel of the Users & Groups Pref Pane.
I have not bothered to determine which of the many items I had originally was the cause of launch problem. At the moment, I have re-installed only 4 apps in the Login Items list: iTunes Helper, Keyboard Maestro, and Crashplan. All the others I launch after login is completed by means of a Keyboard Mestro macro.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will SuperDuper work with Mac OS 10.8, Mountain Lion? sdak General 25 09-15-2013 06:25 PM
Failed to enable ownership on SuperDuper BackUp Anne West General 1 02-03-2010 01:38 PM
Superduper fails after upgrade to Snow Leopard josephc General 2 09-12-2009 10:18 PM
SuperDuper opening HTTP connection to c-67-180-123-110.hsd1.ca.comcast.net cbsp General 2 10-24-2007 01:15 PM
Couple of strange things after superduper RobertJ General 3 09-04-2005 12:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.