Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-2009, 10:55 AM
rubenrp rubenrp is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
SD and Safe Mode

I'm trying to clone my MacBook Pro's internal hard drive to a Firewire 800 drive, but running into a problem where copying speed drops to below a dismal 2MB/s, even when copying small files. The log shows no problems, nor does testing of either hard drive, so I'm thinking of booting into safe mode, and running the backup that way. While I understand that in normal use, it should not be necessary to run in safe mode to complete the process, is there any reason not to do so? In other words, will a SD clone performed using safe mode be in any way different from one performed normally?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2009, 10:59 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Have you tried using USB or FireWire 400?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2009, 11:30 AM
nkhester nkhester is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 26
Dave:

Your response to rubenrp may have provided him with a solution. But, I would appreciate your comment to his question regarding any reason not to make backup in safe mode.

Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2009, 11:36 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
There's no problem backing up in Safe Boot if that's what you want to do.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 09-22-2009, 01:04 PM
rubenrp rubenrp is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Dave,

Thanks for the prompt reply. The enclosure I'm using (a Rosewill RX82-MP-SUF82 with the Oxford 934DSB chipset) only has Firewire 800 and USB ports available. The speed of the FW800 cloning process starts out fine, but drops to really low values later in the process, which is why I assumed a bad cable or interface was not to blame here. I've had trouble with USB enclosures before, which is why I did not try that route.

Come to think of it, have you heard of any problems with the Oxford 934DSB chipset?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-22-2009, 04:41 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Not that I've heard of, no, but there have been various Rumblings on the Internets about some FireWire issues with Snow Leopard. Haven't had any here, though, and no real data apart from said rumblings.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automated Safe Mode boot and backup routine jrlamar General 1 01-06-2009 11:34 AM
Why clone only starts in safe mode? PhilipTobias General 4 01-11-2008 06:32 PM
cloned mbp to mac pro - safe mode only. Miko General 3 08-17-2007 09:14 AM
question about scheduling a backup +/- safe mode TomBB General 2 05-14-2007 07:33 AM
SuperDuper vs Tiger - slower backups? 2stepbay General 31 09-30-2005 11:22 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.