Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2006, 03:13 PM
newarkde newarkde is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Problem Quitting SuperDuper

I back-up two computers to a partitioned LaCie 160 GB Porsche USB 2.0 drive.
When I complete backing up my IMAC G5 (OS10.4.3) I quit SuperDuper (2.0.1) and eject both partitions with no problem.
When I complete backing up my PowerBook G4 (OS 10.3.9) and quit SuperDuper I can eject the unused partition but get the following message when I try to eject the one used for back-up "The Disk "Powerbook_1" is in use and could not be ejected". I can only remove the drive by shutting down the computer.

What do I need to do to properly end my back-up and eject the hard drive?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2006, 03:26 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,781
Send a message via AIM to dnanian
Are you perhaps running AntiVirus on the PowerBook?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2006, 03:36 PM
newarkde newarkde is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Both computers run Norton Anti Virus 10.1.

Both computers are configured similarly, but there are some version differences based on OS X version.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2006, 03:38 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,781
Send a message via AIM to dnanian
Right. Please turn off AutoProtect, and that should solve your problem. (The issue is that NAV is scanning the files we've copied, so it won't let you eject the volume.)
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2006, 04:03 PM
newarkde newarkde is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Thanks.

I shut down NAV auto-protect and was able to eject OK after back-up.

Do you know why I don't have the same problem with the IMAC?

SD! is a great product.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2006, 04:09 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,781
Send a message via AIM to dnanian
I really can't say why; perhaps fewer files were copied so it took less time for NAV to (pointlessly) scan them?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #7  
Old 03-06-2006, 04:58 PM
DaleMeyn DaleMeyn is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Stafford county, VA
Posts: 53
I quit using Norton AV for that reason. But being paranoid, I now use Intego Virus Barrier, it is much faster, and doesn't re-scan files already checked. I have recorded SD! copy speeds with and without VB operating, and can find no difference, and none of the problems in other respects I had with Norton.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-06-2006, 08:06 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,781
Send a message via AIM to dnanian
We've seen quite a few problems with Virus Barrier, Dale, including a propensity for filling the source drive with lots and lots of temporary files... I'm not sure any of these AntiVirus programs are especially desirable...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #9  
Old 03-06-2006, 08:22 PM
DaleMeyn DaleMeyn is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Stafford county, VA
Posts: 53
OK, Dave. I'll attend to that warning, and try to keep it manageable. I just don't feel comfy now that the Mac seems to be attracting attention from the virus spreaders. Thanks for the warning. Dale.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After 10.4.4 SuperDuper Stopped Recognizing Target Drive bobcarr@mac.com General 1 01-12-2006 04:01 AM
First Problem with SuperDuper michael k General 3 11-23-2005 12:47 PM
Disk Utility problem after cloning macWish General 38 10-01-2005 02:08 PM
Problem using SuperDuper, it quits after launch virtudesign General 3 07-18-2005 05:15 PM
Apple Software Update problem after using SuperDuper ctolgc General 5 01-28-2004 04:32 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.