Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2010, 10:24 PM
Enigmacode
Guest
 
Posts: n/a
Smart Copy Stuck

Hi Gang

I have 2.6.2 - using 10.4.11

I recently bought #3 Hatachi Deskstar 2TB Drives.

I took one of them and mounted it in an OWC Mecury Elite enclosure. *The enclosure is working fine.

I used Disk Utility to Erase, and Journal using Mac OS Extended. I partitioned into 5 Partitions hoping to copy the contents of 5 separate older Lacie Drives.

I'm trying to use 'Smart Copy' to copy the contents of one of the Lacie drives into the 2TB partitioned drive, (one of the partitions).

It seems to be stuck 1/2 way - won't progress any further ....

Any ideas? Bad drive? Bad Super Duper?

I do have Disk Warrior

Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2010, 10:24 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Likely copying a large file, assuming the drive and dock aren't bad... send support email, OK?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2010, 10:29 PM
Enigmacode
Guest
 
Posts: n/a
"Likely copying a large file, assuming the drive and dock aren't bad"

Please explain?

Are you saying the drive might be a lemon?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2010, 10:32 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
I'm saying I don't know, and that's why I'd like you to send support email so we can go back and forth with some diagnostics.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2010, 10:30 PM
Enigmacode
Guest
 
Posts: n/a
Is it normal for Super to hang on the copy process and not move for about 15 minutes?

I can't tell if the SATA Card is transmitting properly?

I stopped the process, erased the data, and started over again. This time it seemed to get through the entire process without issues.

FirmTek has NO verbal Tech Support - they'll answer your emails. They instructed me to move the card to a different slot - I did - it seemed to improve - but now I can't tell anymore ...

I'm assuming the dock/enclosure is fine or I wouldn't get drive recognition at all.

Intermittent data flow seems like a connection issue - whether the card is transmitting data or not.

Mike
Reply With Quote
  #6  
Old 10-30-2010, 06:12 AM
Enigmacode
Guest
 
Posts: n/a
FirmTek Sucks - They are NOT giving me any advice or help - Little Support

I have noticed that occasionally when I open Super Duper, the interface elements don't always appear normal. I usually have to shut down, then re-open it.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-30-2010, 07:25 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
Well, "hanging" usually means a large file is being copied, but if the behavior changed after a restart, it sounds more like hardware issues. Perhaps your Console application (system log) will give you some hints?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #8  
Old 10-30-2010, 10:13 AM
Enigmacode
Guest
 
Posts: n/a
Hello Dave

You've always been helpful.

Let me understand this, (I think we're on the same page). If the issue of 'hanging' during a copy process is NOT repeated upon a second attempt to 'Smart Copy' the entire contents of a drive, yes I agree it sounds like an intermitent communication problem with regard to the eSATA card which is suppose to be transmitting data back n forth.

Theoretically, SATA is supposed to be FASTER than FW800. It actually is, I can see the difference in the Super Duper monitoring data. BUT, the 'hanging' could be more a hardware fault; bad enclosure, bad drive, faulty eSATA card.

I guess the incomplete loading of the Super Duper software was just a fluke?

Thank you
Mike
Reply With Quote
  #9  
Old 10-30-2010, 10:30 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
The "incomplete loading" of SD! sounded like the "disk list" OSX API threw an exception during its drive enumeration, so it corresponds to potential drive/interface problems.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #10  
Old 10-30-2010, 10:50 AM
Enigmacode
Guest
 
Posts: n/a
Dave

"so it corresponds to potential drive/interface problems"

Are you agreeing this 'could' be hardware related? i.e. the eSATA card?

Or are you saying it's a damaged OS installation?

Mike

And I posted this;
http://discussions.apple.com/thread....31581&tstart=0
Reply With Quote
  #11  
Old 10-30-2010, 11:01 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,745
Send a message via AIM to dnanian
I'm saying that hardware affects software operation, and the hardware was doing something weird which caused the software to throw an exception.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting from backup guruuno General 27 10-16-2009 11:53 PM
Failed to copy error lmatheo General 1 03-20-2009 08:27 AM
fix-prebinding fails after successful (smart) copy rlfsoso General 2 01-06-2009 08:27 AM
SD! & HDD copy speed fun DaleMeyn General 3 03-20-2006 04:24 PM
Error: No space left on device tradervic General 11 06-29-2005 04:50 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.