Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-02-2006, 03:38 PM
DaleMeyn DaleMeyn is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Stafford county, VA
Posts: 53
External HD vs. SD!

This is not an SD! problem, but probably an OS 10.4.5 related quirk. I have an iMac G5 17", iSight model, and Iomega 120GB external HD for the Backup volume. Sometimes when the iMac has been idle for a long time (asleep), when it awakes, Backup is not detected by the OS, it seems. Can't open its icon on Desktop, only way to re-establish contact is to trash the icon, unplug the Firewire cord, re-plug it, then it comes alive. Sometimes, it's necessary to pull the HD's AC plug and re-plug it to get it mounted and detected, if the icon is already missing. The drive is humming thru all this, never shuts down. The problem is that I can't use Scheduled updates, unless I completely shut down the iMac so it has to reboot when Energy Saver turns it on. If the iMac is only asleep, usually when it wakes for scheduled update and SD! can't find Backup, SD! just stops and waits. Once it locked up and froze Finder, also. Once, it completely shut down the iMac. Iomega said the problem is with the iMac OS, it's not reliably detecting the external drive. Before I try to get Apple to help, do you have any insights? I have no logs of any of these events, can't seem to resuscitate them. The only ones I have are of normal, manual updates. Dale Meyn
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2006, 03:52 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,752
Send a message via AIM to dnanian
Sounds like an issue with the Iomega drive, actually, Dale. Do you have any other FireWire drives you can try to substitute, to see if it happens with them too?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2006, 04:20 PM
DaleMeyn DaleMeyn is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Stafford county, VA
Posts: 53
No, the Iomega is my only external HD. I might be able to borrow another one. The only other external memory devices I have are a Zip drive and a 128MB "thumb" memory.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-02-2006, 04:23 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,752
Send a message via AIM to dnanian
It might be useful to do so... also, it could possibly be some software that the Iomega came with that's actually having the problem... hard to say for sure, but these are the things I'd be looking at.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 03-02-2006, 06:33 PM
DaleMeyn DaleMeyn is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Stafford county, VA
Posts: 53
OK, thank you for the suggestions. I'll explore the HD angle first. Dale Meyn
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An (Applescript) hack to automate mounting and unmounting external volumes kbradnam General 12 07-30-2007 07:12 AM
Cannot copy from external backup to HD Tricia General 4 10-13-2005 08:18 PM
Cannot copy from external backup to HD Tricia General 0 10-13-2005 09:38 AM
automatic initiation of backup when I plugin/mount my external Firefox drive? mykmelez General 3 07-11-2005 03:00 PM
Can't Boot from External Partition Goldie General 12 05-06-2005 08:58 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.