Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-26-2010, 06:58 PM
robwilkerson robwilkerson is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Baltimore, MD
Posts: 14
Unable to unmount sparsebundle

I ran a new backup last night that created a sparsebundle on an external (USB) hard drive. Today, in the course of doing other things, I noticed that, although I couldn't see it on the desktop, the image was mounted. I can't see it anywhere except from the CLI when doing an `ls`.

I've tried to unmount it, to detach it, to force both operations and to throw sudo at them, but I can't get this volume to go away. The external drive that it actually resides on isn't even plugged in. If I _do_ plug it in and mount the content, it mounts as 'mbp17.mwf 1'. Clearly the system thinks something is mounted, but I can't find a way to unmount it.

I've rebooted several times and I've also removed some ACL bits that were set, but nothing seems to work. Is there anything else I can try?

Code:
rob@mbp17 [Volumes] $ ls
total 8
lrwxr-xr-x   1 root  admin     1B Jan 26 18:43 Macintosh HD -> /
drwxr-xr-x  11 root  admin   374B Jan 25 22:48 mbp17.mwf
rob@mbp17 [Volumes] $ sudo hdiutil unmount -force mbp17.mwf/
Password:
hdiutil: unmount: "mbp17.mwf/" failed to unmount due to error 49153.
hdiutil: unmount failed - Resource busy
rob@mbp17 [Volumes] $ sudo hdiutil detach -force mbp17.mwf/
hdiutil: detach failed - No such file or directory
Any thoughts, hints or suggestions would be much appreciated.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a copy of a sparsebundle doesn't work? camner General 7 12-22-2009 09:30 PM
Unable to unmount primary OS drive when booted to external firewire drive backup. TelexStar General 9 06-30-2009 02:42 PM
Scheduled mount and unmount of disk image nkay General 3 10-18-2007 02:13 PM
Should SD! Automatically unmount image? labguy General 9 08-23-2007 09:21 AM
SD V2 not being able to save settings bammi General 1 12-01-2005 10:35 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.