Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-26-2019, 12:59 AM
iith096 iith096 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Encrypted backups still not smart updating in Catalina 10.15

FYI: It seems that encrypted backups that were encrypted after first performing a full un-encrypted full initial backup in SuperDuper! 3.3 Beta 2 (v119.3) (choosing erase first as recommended in the attached screenshot) still fail in later subsequent smart update attempts.

Hopefully this can be resolved, since I would prefer to secure my external backup images at rest with encryption.

Thanks.
Attached Images
File Type: jpg Encrypted_Backup_Error_10_25_2019.jpg (21.5 KB, 864 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2019, 06:26 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
This is fixed in the next beta. If you're desperate, write to me at support...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2019, 12:30 PM
iith096 iith096 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Dave, no worries, I can wait for the next beta. Thank you for the quick response.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-26-2019, 12:55 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
Shouldn't be too long to wait.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 10-30-2019, 12:53 PM
iith096 iith096 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Encrypted backups not booting

Unfortunately, encrypted backups will not boot in Catalina 10.15.1 and Beta 119.5.

The backup job processes as normal however when you try to boot into it, all you get is a black screen with the white apple logo.

I ended up wiping the disk with disk utility and formatting it back to un-encrypted APFS so I can maintain a workable backup in the interim.

I would like to maintain a form of a "3 2 1 backup" strategy with offsite backups, and leaving them offsite un-encrypted is not wise. Hopefully this can get sorted out. Thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-30-2019, 02:55 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,809
Send a message via AIM to dnanian
I've just re-checked this case, and it's working fine here...I haven't tried an OS upgrade in between copies (just because I have to go back to 10.15.0, which I'm in the process of doing), but I can't reproduce.

Are you sure you waited long enough?

Probably want to move this to support email so we can go through the various things...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some encrypted backups display username as [Update Needed] when booting wildthing General 11 05-07-2015 07:48 PM
Slow Smart Update to encrypted sparse image aeko General 3 06-21-2008 12:41 PM
Leopard and Smart Backups stuppy General 8 11-04-2007 07:13 AM
Bloated Backups! Smart Update resulting in an ever increasing sparse image? Naismeth General 12 03-09-2007 11:09 AM
Smart Updating failing rootsnatch General 1 10-08-2006 11:30 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.