Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2008, 01:32 PM
mr_ed mr_ed is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Correct use of a Sandbox

Hello Folks... I've read the manual and I think I understand it but I wanted to quickly clarify a few things.

I am trying to achieve this :

I use my machine pretty heavily and over time the OS will more than often break. I'm tired of having to re-install the OS and all my apps. I would like to create a work area I use daily but also have a bootable copy of that area I can restore from.

How I am going to achieve this :

-Create two partions on my internal HD, one called Macintosh HD. One called Sandbox
-Install 10.5 to Mac HD
-Clone Mac HD to Sandbox
-Use Sandbox as my daily working start up and smart update back to Mac HD weekly as long as everything is running fine.

Questions

-Is this the best way to do it?
-How should I Backup my Mac HD using Time Machine? I won't be booting it often so time machine will not activate but it holds my home folder/original files. Can I use time machine to back up my sandbox? Will this follow the symlinks to Mac HD and copy all my home folder files?

I HAVE ANSWERED THE LAST QUESTION MYSELF - Just checked a TM backup I did before when I was experimenting with sandboxes and SD. It backed up everything but the symlink files.

-So should I use SD to back up my Mac HD to an external drive whilst booting from the sandbox...blimey all a bit confusing I know..


Any help much appreciated.

Matt

Last edited by mr_ed; 12-02-2008 at 01:54 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-02-2008, 02:36 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,730
Send a message via AIM to dnanian
Yes, I'd make a full backup of your base Macintosh HD (NOT the sandbox) routinely.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 12-02-2008, 02:48 PM
mr_ed mr_ed is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Smile

Thanks Dave for getting back to me so quick. I am testing out my plan now and it all seems to work okay. Just updated to 10.5.5 and installed a few apps then cloned back to Mac HD perfectly.

I've also just discovered I can use TM whilst booted on the Sandbox partition to back up my Mac HD and ignore the sandbox.

Everything else looks okay to you doesn't it Dave?

Thanks again for you help.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2008, 02:51 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,730
Send a message via AIM to dnanian
Yep - seems fine.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Totally confused about Sandbox CaptSaltyJack General 11 08-22-2008 05:59 PM
Upgrading to 10.5 Leopard: Best Approach? AJ500 General 15 10-27-2007 11:38 PM
Sandbox not recognized anymore... Al Taylor General 1 05-30-2007 04:31 PM
Updating Sandbox DaleMeyn General 5 02-28-2006 08:20 AM
Mac and Backup newbie, sizing sandbox and sparce image kswaty General 5 02-14-2006 12:52 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.