Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-04-2006, 10:05 PM
dbmethods dbmethods is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
Cool Compression backup - 10Mbps wireless network

1. Due to wireless network at home, does SuperDuper! have any compression level which might reduce the nework usage by data compression?
I understand compression might require some CPU cycles to support it.

2. And can SuperDuper! backup data to another OS X node?

3. If the node is in sleep mode, can we schedule the backup job to wake up system and perform backup?

4. How many lic copies do I need for 2 Mac machines for home use?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2006, 11:59 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,354
Send a message via AIM to dnanian
Hi, 'dbmethods'.

No, we don't actually perform any over-the-wire compression, sorry.


We can back up to another OSX computer (see the chapter "Backing up over a network" for the technique).

If the "far side" is sleeping, you'd want to set it to wake a few minutes before the other computer backs up. But this might be tough to accomplish, because it might sleep again...

If you have two macs, you'd usually need two licenses (unless they're both your personal machines, used by you).

Hope that helps!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2006, 12:51 AM
dbmethods dbmethods is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 8
So for both my home machines, can I install it twice 1 for iMac and 1 ofr PowerMac G4 Dual?

Thanks

Quote:
Originally Posted by dnanian
Hi, 'dbmethods'.

No, we don't actually perform any over-the-wire compression, sorry.


We can back up to another OSX computer (see the chapter "Backing up over a network" for the technique).

If the "far side" is sleeping, you'd want to set it to wake a few minutes before the other computer backs up. But this might be tough to accomplish, because it might sleep again...

If you have two macs, you'd usually need two licenses (unless they're both your personal machines, used by you).

Hope that helps!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-05-2006, 12:56 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,354
Send a message via AIM to dnanian
If they're both your computers, used by you, yes. We don't require you to purchase two licenses in that situation. (But we certainly appreciate it when users do.)
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alternating backup snoopy67 General 11 04-04-2009 06:14 PM
Backing up over wireless network Onno General 1 03-29-2006 09:13 PM
Backup to a network mounted volume wduck2 General 1 01-11-2006 01:34 AM
Backup over Network macWish General 4 10-05-2005 05:08 PM
Backup to Sparse Image on Linux Box Through Network sukhjeet General 1 12-31-2004 09:08 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.