Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-16-2006, 11:40 AM
hoodsie hoodsie is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Failed to Enable Ownership...

My hard drive is failing so I decided to back up all my stuff. I bought an external hd of 250G and partitioned it. Then I tried to backup all files and I get the "Failed to enable ownership on Hoodsie Drive." I can't do anything to my hd in disk repair - I just get the message that the drive has reported a fatal hardware error and am prompted to back up as much data as I can and get a new drive...all repair functions are greyed out...
I went to the properties of my hd and tried to allow the system access but got a message telling me I couldn't do that because of some error...(forget the wording).
Is there some workaround? Can I backup using a friends computer? Not sure what to do - the other post about "failed to enable ownership" seems a little like a different issue...
Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2006, 11:46 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,357
Send a message via AIM to dnanian
Hi, "hoodsie". I think you'll see in the log that it suggest you restart your Mac. However, given your dire state, try ejecting and reattaching the external drive and trying again -- I think that'll work.

Note, though, that we're NOT a "salvage" program. You might not get a good copy off the drive... I'd start with "Backup - user files", then switch to "Backup - all files" with Smart Update to add the less essential stuff.

Good luck!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2006, 12:14 PM
hoodsie hoodsie is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks - I will give that a shot...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple sources and ownership george General 4 03-23-2006 05:45 PM
Failed to enable ownership! imacflip General 10 01-01-2006 10:34 AM
SD V2 not being able to save settings bammi General 1 12-01-2005 11:35 AM
Error while trying to enable permissions on target volume Hoosier_1701 General 11 07-16-2005 12:50 PM
Clone Failed First 2 tries (log inside) mrbaze General 19 06-12-2005 09:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.