Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2008, 12:49 PM
fhaber fhaber is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: NY NY
Posts: 6
"Migrate" Work from SD Backup (FW)?

My Mac's out of the house, and I'm writing this from a darkside box (sorry)...

I had an idle thought about a possible disaster mode, and couldn't readily find an answer in the FAQs, so let me bother you with an easy one.

Assume you have a valid bootable SD smart copy Firewire backup of your whole Mac laptop's internal drive. It boots fine.

Assume that laptop gets lost or destroyed. (It's an iBook G4/Tiger, if that matters.)

You buy a current Macbook or MBP.

Will Apple's "migrate" facility see the FW drive as a vailid source for migration of user data, accounts, mail, passwords, cookies, etc.?

How about user customization of common big apps? Do these get migrated? Do you have to install the sw first? Apple apps only, or all apps?

(I realize the last question is Apple 101, and not your job, Dave, but I genuinely don't know how consolidated preference settings are for common apps and utils. Are there any big ones you know of that don't follow these rules? (I'd guess Microsoft, based on past behavior (g).)

My excuse for this abuse: I've never done the above, and thus don't know the gotchas, and you do author a backup app...
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2008, 12:51 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,354
Send a message via AIM to dnanian
Yes, should work fine, as long as you migrate during your first startup (when it asks if you want to copy from another Mac). I try to cover this a bit in the User's Guide...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2008, 01:07 PM
fhaber fhaber is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: NY NY
Posts: 6
Apps get migrated over, too? From PPC to Intel?? Even tricky copy-protected ones like Adobe CS3?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2008, 02:36 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,354
Send a message via AIM to dnanian
Yes, although activated applications will, of course, need to be re-activated.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automated Backup Scheme with History midget2000x General 5 08-31-2008 02:11 AM
Safe to work off of external drive's backup? blackant General 3 06-29-2008 09:34 PM
Work around for initial, slow, full backup to NAS drive? earlscroft General 1 02-18-2008 05:18 PM
Server drive won't mount after backup rhennosy General 1 11-09-2007 04:49 PM
(Zero-length) File caused SuperDuper to abort backup alancfrancis General 7 08-31-2005 11:42 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.