Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2009, 11:23 PM
Paddy Paddy is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 2
Cloning from a Mac Pro to a MacBook Pro?

Although I have my doubts, we're discussing the possibility of cloning a Mac Pro to a MacBook Pro on the techsurvivors.net forum; everything I've found here, at Apple and elsewhere indicates that cloning from one model of Mac to another is not a good idea. That said - I booted a Powerbook off an external clone of my G4 for several weeks when traveling a few years ago (my internal drive failed 3 days into the trip!) and another TS member cloned his iMac to an external volume and used it to boot his MacBook Pro for several days when his iMac was in the shop.

So, is there indeed machine-specific stuff that we need to worry about when attempting this? Good idea or very bad idea?

The person who wishes to do this is going to be traveling and would like to simply clone his Mac Pro to the MBP.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2009, 11:36 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,357
Send a message via AIM to dnanian
In general terms this is possible. However, recently released MacBook & MacBook Pros are not yet necessarily supported by the 'general' 10.5.6 releases.

You can, of course, create a backup of the MacPro and then try starting up the MacBook Pro from it. That would allow you to test before committing.

Note that in general terms, I suggest migrating from either a full backup or from the original Mac when going Mac to Mac... especially new hardware.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2009, 11:46 PM
Paddy Paddy is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 2
Thanks, Dave! If he decides to test it with a clone on an external drive, I'll let you know how it goes.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2009, 12:31 AM
sgmiller sgmiller is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 28
Worked for me

I just bought a new MBP and had no problem booting from a clone of my old MacBook.

Worked perfectly.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cloning macbook pro with bootcamp xcode960 General 5 05-16-2008 09:21 AM
MacBook Pro cloning HD with Parallels enribus General 1 07-07-2007 12:08 AM
Macbook Pro 2.16gHz 15" freezes when superD copying cazuaga@hotmail General 8 03-04-2007 10:44 PM
New MacBook C2D w/ OSX v10.4.8 crashes SD. sfm General 3 12-11-2006 10:07 AM
Cloning iBook G4 1.4 to MacBook intel? davecc General 3 05-19-2006 09:17 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.