Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2006, 12:32 AM
Khuzud Khuzud is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9
OSX Update and firewire

I've been reading a lot of scary messages on Macintouch about people who update to 10.4.5 and end up with systems in various states of corruption. There's a lot of "conventional wisdom" on the message boards that recommends things like:

- Never let Software Update update your system. Download the Combo Installer and use that instead.

- Always make sure your Firewire drives are disconnected when you do an update, or they can get corrupted.

So, how can I use a Sandbox on my external Firewire drive, if I can't have it connected when I update my system?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2006, 12:50 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,357
Send a message via AIM to dnanian
Well, first, I basically disagree with the conventional wisdom. I always let Software Update update my system, and never use the Combo. I also don't obsessively repair permissions unless I have a specific problem that a permission repair will fix. (It's not magic, after all.)

As far as FireWire drives go, there certainly was a problem from 10.2.8 -> 10.3, if you had downlevel firmware. But, if your FireWire firmware is up to date (always check before an update), I haven't had any problems updating with my FireWire drive(s) attached.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Smart Update doesn't seem to work Mr Chew General 5 02-09-2006 02:03 PM
Error Doing Smart Update to Sparse Image fredhoysted General 5 11-04-2005 08:22 PM
Smart update copying all files each time fabius General 15 05-29-2005 10:29 PM
smart update didn't work due to remaining space problems JohnCoffee General 1 05-08-2005 10:42 AM
Applying system update to safety clone na goodman General 3 02-20-2005 04:41 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.