PDA

View Full Version : Clone doesn't show up as startup disk


OSN
07-02-2011, 08:20 AM
I've booted from my external drive before, but now it doesn't show up as a startup disk after apparently making a successful bootable copy.

Is there anything I could try?

dnanian
07-02-2011, 08:27 AM
Sure. It's likely mispartitioned - see the Frequently Asked Questions section of the SuperDuper forum, top question.

OSN
07-02-2011, 08:55 AM
Thanks for the quick reply. The drive showed up and booted successfully when I restarted and hit option.

I assume that means it must be partitioned correctly?

dnanian
07-02-2011, 08:59 AM
Definitely not. It means it's not partitioned right (but still works for EFI, but not System Preferences). It should be repartitioned properly as explained in the FAQ.

OSN
07-02-2011, 09:18 AM
OK thanks.

OSN
07-02-2011, 06:03 PM
Got everything working properly by following those instructions, thanks again.

dnanian
07-02-2011, 07:42 PM
Glad to hear things worked as expected.