PDA

View Full Version : SuperDuper! keeps asking for a long gone HD - "cannot find source volume"


Ward
12-28-2009, 11:46 AM
Several weeks ago I used SuperDuper! to clone a volume for testing. As I recall, it was a simple copy, not a smart update or a scheduled copy. Neither the source nor the target volume still exists.

Since then, each time I launch SuperDuper!, it reports ...

SuperDuper! cannot find source volume "Grog 120".

Please attach or mount the volume named "Grog 120". If you can't find this volume or it was erased outside SuperDuper!, click Cancel.

I click the Cancel button, and SuperDuper! proceeds normally.

I have only one scheduled copy, which does not refer to "Grog 120".

How can I get SuperDuper! to forget about this volume?

-- Ward

dnanian
12-28-2009, 11:51 AM
Open SuperDuper!, switch the source to something other than Grog 120, then quit. It should remember your new choice.

Ward
12-28-2009, 01:00 PM
Thanks, Dave, for your super speedy response.

That's the fix. Replacing the blank source menu choice with an actual drive eliminated the error on the next launch.

-- Ward