PDA

View Full Version : SDAgent 176 is not running as root


Dobbler
10-02-2009, 02:52 AM
Got a new Mac Pro. Clean install of Snow Leopard. Latest version of SD (86). SD is working fine on 6 other Macs in the house with Snow Leopard.

App launches fine, but after changing a few options, authenticating as an admin user (there is only one user on the system BTW), and launching a copy, the app immediately closes.

/var/log/system.log contains:

Oct 1 22:45:35 reef SecurityAgent[175]: system.privilege.admin|2009-10-01 22:45:35 -0700
Oct 1 22:45:38 reef authexec[176]: executing /Applications/SuperDuper!/SuperDuper!.app/Contents/MacOS/SDAgent
Oct 1 22:45:41 reef SuperDuper![161]: ***ERROR OCCURRED: SDAgent 176 is not running as root.
Oct 1 22:45:41 reef SuperDuper![161]: ***ERROR OCCURRED: ****FAILED****: result=256 errno=22 (Unknown error: 0)
Oct 1 22:45:41 reef com.apple.launchd.peruser.501[93] ([0x0-0xf00f].com.blacey.SuperDuper![161]): Exited abnormally: Broken pipe

dnanian
10-02-2009, 09:33 AM
Re-lock and re-unlock the lock in the main window, Dobbler.

Dobbler
10-02-2009, 01:47 PM
I thought I had tried that at least once before... :rolleyes:

But indeed that did the trick. Thank you. :D

kwojniak
03-26-2010, 01:54 AM
I was just now getting this error too in the console, after the app would just quit after starting a copy. The unlock trick fixes it, thanks.

It would have been nice to have at least some kind of error displayed instead of it mysteriously quitting on me :)

edalzell
08-30-2012, 01:19 PM
I was just now getting this error too in the console, after the app would just quit after starting a copy. The unlock trick fixes it, thanks.

It would have been nice to have at least some kind of error displayed instead of it mysteriously quitting on me :)

Agreed, an indication of the problem would be nice.