PDA

View Full Version : cant launch iphoto, photoshop after cloning


criminor
07-16-2005, 05:53 PM
After successfully cloning my 150gig HD to an external drive & starting from the latter, I can't launch iphoto or photoshop or adobe illustrator anymore. Any idea? This is a backup of primordial importance before a partitioning of the original internal drive. Any help would be greatly appreciated

C.

dnanian
07-16-2005, 05:55 PM
Is the external drive named the same as the internal, criminor?

If so, what error are you getting when you try to launch? Any errors in Console?

criminor
07-16-2005, 06:04 PM
Is the external drive named the same as the internal, criminor?
no it isn't. could that be the problem?
If so, what error are you getting when you try to launch? Any errors in Console?

No errors for iphoto; it just won't launch as for photoshop: a "the ap unexpectedly quit" type error & after trying again nothing at all

Console says both apps crashed

Of note, the users library was apparently NOT copied (but the main library well)

thanks for the lightning response!

dnanian
07-16-2005, 06:06 PM
Something weird has happened here: I've never seen a case where files that were supposed to be copied weren't.

Could you send your SuperDuper!.log -- which you'll find off your Home folder in Library/Logs -- to support? I'll take a look and reply via email, and you can post a summary here when we figure out what's up.

criminor
07-17-2005, 06:42 AM
Good morning Dave,
I sent you an email with paste of sd log! i guess you would be asleep at this hour (if in the US!)
Small mistake on my part, the library was there but I Was working on a french version of OSX (bibliothèque). The main problem remains (iphoto & photoshop not starting up from the clone.

Regards

Christian

dnanian
07-17-2005, 09:55 AM
OK, Christian. I've asked for further information on that email thread, so let's keep going...