PDA

View Full Version : Restore question: Desktop Files


gj91
08-22-2008, 03:20 PM
I had my macbook pro drive start to act up so I used timemachine to make a backup then I used Superduper to make it bootable. So I have been running on the timemachine drive for a few days now and I need to restore back to the new internal drive. All went well moving things back except it seems I lost all of my preferences and everything from my desktop. Am i missing something when I do a restore. the new disk boots just fine, but it seems to be missing a lot of stuff. Is this an issue with time machine and the different back ups.

I am wondering if I should use time machine to do a restore, then use super duper to sync everything else.

thanks in advance.

dnanian
08-22-2008, 03:27 PM
Is your desktop on the backup when you start up from it?

gj91
08-22-2008, 03:31 PM
wow, that's quick. Yes the desktop and everything is on the backup drive when I boot from it and I have been working on it that way for a few days. I am running the restore again to see if it helps.

I am using copy: time machine backups to: new hard drive. restore all files and the restore is using smart update.

dnanian
08-22-2008, 06:58 PM
That should be fine; if the Desktop is on the source, it should certainly be on the destination as well. After all, that's how it got on the backup in the first place.

gj91
08-23-2008, 10:01 AM
I got it to work. I just had to select the erase / copy option.

Great product and made it very easy to go from a 5400 rpm drive to a 7200 rpm drive and it makes a worlds difference.

dnanian
08-23-2008, 10:26 AM
Weird. I don't know why you'd need to erase, if you were using Smart Update and it succeeded. Are you sure you didn't use Copy Newer or Copy Different?