PDA

View Full Version : MacHelp I/O exception(14): Bad address


JohnnyC
09-08-2007, 12:25 PM
I'm trying to upgrade the hard drive in my girlfriends PowerBook Titanium by doing a full copy to the new Western Digital hard drive in a Macally firewire enclosure. SuperDuper starts the copy and runs for a couple of hours, with the result being an error. Also, I notice that the numbers in "XXX of XXX files evaluated" do not match. Does this mean that SuperDuper hit this error, and stopped everything? If so, how can I get past this error? Here's the the section in the log with the error:


| 02:47:03 AM | Info | /
| 02:47:06 AM | Info | /bin
| 02:47:06 AM | Info | /usr
| 02:49:24 AM | Info | /.Spotlight-V100
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/.journalHistoryLog
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/.store.db
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/_exclusions.plist
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/_rules.plist
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/ContentIndex.db
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.Spotlight-V100/store.db
| 02:49:24 AM | Info | /.Trashes
| 02:49:24 AM | Info | /.vol
| 02:49:24 AM | Info | Ignoring /.vol
| 02:49:24 AM | Info | /Applications
| 03:34:28 AM | Info | /Applications (Mac OS 9)
| 03:34:53 AM | Info | /automount
| 03:34:53 AM | Info | /Users
| 04:25:31 AM | Info | /Network
| 04:25:31 AM | Info | /cores
| 04:25:31 AM | Info | /TheVolumeSettingsFolder
| 04:25:31 AM | Info | /System Folder
| 04:25:55 AM | Info | /Desktop Folder
| 04:25:55 AM | Info | /dev
| 04:25:55 AM | Info | /System
| 04:42:42 AM | Info | Ignoring /System/Library/Extensions.kextcache
| 04:42:42 AM | Info | /sbin
| 04:42:45 AM | Info | /Library
| 04:57:11 AM | Info | WARNING: Caught I/O exception(14): Bad address
| 04:57:11 AM | Info | WARNING: Source: /Library/Documentation/Help/MacHelp.help/Contents/Resources/English.lproj/pgs/980.html, lstat(): 0
| 04:57:11 AM | Info | WARNING: Target: /Volumes/Big Guy/Library/Documentation/Help/MacHelp.help/Contents/Resources/English.lproj/pgs/980.html, lstat(): 0
| 04:57:11 AM | Info | Attempting to copy file using copyfile().
| 04:58:02 AM | Info | Attempting to copy file using ditto.
| 04:58:45 AM | Error | ditto: /Library/Documentation/Help/MacHelp.help/Contents/Resources/English.lproj/pgs/./980.html: Input/output error


I thought this might be an issue with the existing hard drive or file system, so I ran the Mac Disk Utility and verified the disk. I'm not convinced that this does very much, but the Mac Disk Utility seemed to think everything was fine. Is there some other Utility that I might try? I'm not a Mac guy, but a PC system builder.

Thanks!

dnanian
09-08-2007, 01:12 PM
The xx/xx files not matching is fine and expected.

It's hard to say what the other issue is, although the Macally enclosure -- from what I've seen in the past -- doesn't use an Oxford FireWire chip.

What I'd suggest is following the diagnostic steps in the Troubleshooting section of the User's Guide. "Bad address" could indicate problem with the source or destination, so it's important to determine which. (And sometimes a restart of both the system and the drive can work wonders.)