PDA

View Full Version : Can't mount disk image


marcus
04-16-2007, 11:17 AM
Just bought SuperDuper, I'm using a Macbook Pro 2.13ghz.

I get the error:
Failed to mount (my disk image)

As a note, the disk does actually mount but nothing is written to it.

This is the log:
| 10:59:44 AM | Info | SuperDuper!, 2.1.4 (82), path: /Applications/SuperDuper!.app, Mac OS 10.4.9 build 8P2137 (i386)
| 10:59:44 AM | Info | Started on Mon, Apr 16, 2007 at 10:59 AM
| 10:59:44 AM | Info | Source Volume: Macintosh HD, mount: /, device: /dev/disk0s2, media: ST910021AS, interconnect: Internal SATA, file system: "Journaled HFS+", OS: 10.4.9 (8P2137), capacity: 92.72 GB, used: 84.99 GB, directories: 222430, files: 884408, ejectable: NO, ACLs: Disabled
| 10:59:44 AM | Info | Target Image: /Volumes/Uruguay 2/Lappy.sparseimage, name: Lappy
| 10:59:44 AM | Info | Copy Mode : Smart Update
| 10:59:44 AM | Info | Copy Script : Backup - all files.dset
| 10:59:44 AM | Info | Transcript : BuildTranscript.plist
| 10:59:45 AM | Info | PHASE: 1. Prepare to Copy Files
| 10:59:45 AM | Info | ...ACTION: Preparing Macintosh HD
| 10:59:45 AM | Info | ......COMMAND => Verifying the integrity of volinfo.database
| 10:59:45 AM | Info | volinfo.database OK
| 10:59:45 AM | Info | ......COMMAND => Enabling permissions on Macintosh HD
| 10:59:45 AM | Info | Refreshing Disk Arbitration ...
| 10:59:45 AM | Info | ......COMMAND => Verifying that permissions are enabled for Macintosh HD
| 10:59:45 AM | Info | Permissions on '/' are enabled.
| 10:59:45 AM | Info | ...ACTION: Mounting Lappy
| 10:59:45 AM | Info | ......COMMAND => Preparing Lappy
| 10:59:45 AM | Info | ......COMMAND => Setting ownership and access modes for '/Volumes/Uruguay 2/Lappy.sparseimage'
| 10:59:45 AM | Info | ......COMMAND => Mounting Lappy
| 10:59:45 AM | Error | 2007-04-16 10:59:45.857 hdiutil[793] CFLog (21): dyld returns 2 when trying to load /Library/Plug-ins/DiskImages/VirtualPCDiskImagePlugin.bundle/Contents/MacOS/VirtualPCDiskImagePlugin

I found another thread that said that it was an error with the plugin not working for an Intel mac (which seems likely since I migrated from a G5) so I deleted it. I rebooted and still get the same error even though the file is gone:
:~/Library/Plug-ins/DiskImages marcus$ ls -lah
total 16
drwxr-xr-x 3 marcus marcus 102B Apr 16 10:40 .
drwxr-xr-x 4 marcus marcus 136B Apr 16 10:40 ..
-rw-r--r-- 1 marcus marcus 6K Apr 16 10:40 .DS_Store

dnanian
04-16-2007, 11:47 AM
You received the same error? The plug-in is in your root library, not ~/Library...

marcus
04-16-2007, 11:53 AM
The plug-in is in your root library, not ~/Library...
Ahh yeah. It's working fine now... thanks :)

dnanian
04-16-2007, 11:59 AM
Glad I could help, Marcus.