Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10-30-2005, 07:54 PM
gmckenzi gmckenzi is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1
Question mark on boot

Hi,

I'm not a registered user...yet. But will happily be after I get this to work.
I searched the forum for the typical question-mark on boot issue, but the few threads that came back didn't help.

I've cloned my internal PB volume to an external disk (USB, not firewire. I'd love to get Firewire to work, but even my new Oxford 911 enclosure with v4.0 firmware won't work...but that's another story).

I booted with Tiger install DVD, went to Disk Utility, did a restore from the clone, and on boot I get the question-mark.

I've only been a Mac user for about a year. I've Googled and have seen voodoo like resetting PRAM, and nvram...but I must have missed something important about how to get my PB to consider its internal drive bootable, yes?

Starting with the option key doesn't reveal the internal volume as bootable. I recall that it did show up as a potential startup volume when I was in the Tiger DVD and could manually choose a startup volume. I'm about to do that just to get it booted, but I'm assuming that isn't a permanent solution.

Help?

UPDATE: Okay, so I guess I misunderstand the intent of that Startup Disk util in the Tiger install DVD. After selecting the internal drive as the Startup disk, I understood (wrongly) that it booted from that disk but didn't have any lasting effect. After booting, I restarted again to see if it would automatically boot from the internal drive, and now it does indeed.

Clearly, despite a year of having a PowerBook, I lack understanding of stuff like this. I mean, when I booted with the option key, the internal drive/volume wasn't even available as a selection. Yet, selecting the Startup Disk from the install DVD worked?

So, I'm left with a couple of questions:

1) Why after doing the restore did I end up with the question-mark in the first place, and is this common or expected behaviour after doing a restore with Super Duper?

2) Is doing the Startup Disk selection via the install CD/DVD the proper remedy?

On the upside, despite this hiccup with not booting initially, Super Duper did do its job.

I'm hoping that someone can illuminate me on my questions, hopefully to benefit someone else.

Gavin

Last edited by gmckenzi; 10-30-2005 at 08:17 PM.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't boot from firewire disk negativeduck General 32 01-27-2008 03:54 PM
Question about Enabling spotlight on Retored Drive Herbert Schulz General 1 10-04-2005 02:37 PM
Question regarding backing up to Image giba General 3 05-20-2005 05:54 PM
OS 9 Boot Caution BudSimrin General 7 12-24-2004 01:44 PM
Mac OS 9 - Flashing Question Mark ScottA General 7 11-13-2004 09:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.