Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 03-29-2010, 12:16 AM
diamondsw diamondsw is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 16
SuperDuper not mounting disk images; copying to root volume

This is going to sound truly strange, but yes, it did happen - twice.

My backups are done to disk images stored on a Time Capsule. When SuperDuper opens the backup script, it mounts the Time Capsule automatically to locate the image, and then mounts the image as part of running the backup script. This works 99% of the time.

A couple weeks ago I noticed some strange problems on one of my backups:
  • The backup image only had about half of the files it should - it just stopped halfway through the disk.
  • My root drive was missing about 50GB of space.
  • Running SuperDuper would faithfully examine all files, but the backup image remained the same.

What turned out to have happened is the first half of the files went to the backup image (we'll call the volume "BackupImage"). The remaining files were copied to the local hard drive at "/Volumes/BackupImage/". It's as if the backup image was unmounted halfway through and SuperDuper kept copying to the mount point. Like I said - strange. Finding that was tricky, as DaisyDisk, WhatSize, and others ignore /Volumes for obvious reasons, resulting in the Finder reporting one size and third party utilities reporting another. I finally found the files, cleaned up, and moved on - subsequent backups were fine.

Last night, one of my backups did this again, only this time all of the files went to the local drive, and I only had 10GB free to begin with. Did you know Mac OS X handles zero space free impressively well? Nothing crashed, just logs failed to be written and SD had an error on screen.

For last night's backup, I had just moved the backup image to a different location on the Time Capsule and updated the copy script to reflect that, but I didn't touch the scheduling thinking it would just pick up the changes by running the updated copy script. Perhaps this wasn't wise; I'm not sure.

Any ideas on this one? I don't know if there's any way to avoid this, especially if the volume disappears out from under SD, as it appeared to the first time.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuperDuper hangs resume General 13 02-02-2009 09:46 PM
Server backups Graham_C General 15 08-16-2007 09:44 PM
Please Help! SD hanging! spitboy2000 General 1 08-12-2007 06:47 PM
SD hangs while copying but doesn't freeze... brine General 3 07-09-2007 10:23 PM
Super Duper hanging user8333 General 7 09-13-2006 11:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.