Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-03-2009, 07:24 AM
bcarpenter bcarpenter is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Network backup issues

Hi, I'm trying out CCC & SD to see which works for me. I'm wanting to backup a couple of computers to a Firewire drive attached to a Mac mini. To make the restore process easier, I suppose I should backup to sparse disk images. Because the backup drive will be taken offsite & stored in my office, the image should be encrypted in case someone steals the drive while it is offsite.

Problem 1: Using SD, I can create a sparse image & clone to it. Takes ages, but that is to be expected for a network backup, I think. (Using CCC, I can't even get this far.) The sparse image is not encrypted, so I created an unencrypted image & an encrypted image using Disk Utility. The unencrypted image worked fine. The encrypted image failed to mount. Mounting the encrypted image first in the Finder with the password was possible, but SD wouldn't use the already mounted image & complained the the image failed to mount.

Problem 2: Now, using the already cloned unencrypted disk image, I heeded etherdancer's issue of prolonged disk image mounting time & tried to do a new backup over the old one. After 5 minutes, SD complained that the disk image failed to mount. During this time, network traffic was continuous. Mounting the image in the Finder is quick, but SD refused to use this image, once again complaining of being unable to mount.

Is what I am hoping to achieve unachievable?
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server drive won't mount after backup rhennosy General 1 11-09-2007 03:49 PM
Network backup setup using SD and Raid 1 enclosure The DataDude General 1 11-09-2007 08:08 AM
Network backup solution mattfaulds General 0 09-17-2007 11:05 PM
Storing the backup over the network, booting, speed of transfer pqdbr General 1 03-28-2007 01:37 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.