Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-21-2004, 11:11 PM
BudSimrin BudSimrin is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 33
Talking OS 9 Boot Caution

Here is something you might want to consider, or else you can correct my misunderstanding if that is the case. I bought a new large capacity Hitachi hard drive for both Sandbox and to keep multiple backups. Apparently OS 9 requires disk drivers, and I am thinking that SuperDuper cloned or copied the drivers I have for Macintosh HD (which is, I believe, a Seagate drive). Unfortunately, when I try to boot into an OS 9 partition on the Hitachi (either Sandbox or any of the copies) using the Startup Disk Preferences panel, my Macintosh becomes unbootable. When I boot I only get as far as a 3.5" disk image with a flashing question mark. The problem is so bad that I can't reboot from bootable CDs, not even the OS 9 and OS X system CDs (except the OS 9 Tools CD does boot but doesn't allow you to change startup drives), option-boot doesn't work, nor does single user mode. To make my computer usable again I had to boot into Open Firmware, and even then it took several tries to find the sequence of commands that got me back.

I may be wrong that having Seagate OS 9 drivers on an Hitachi drive is the source of the problem (maybe the drivers are disk-independent?), but I believe it may be because one of the error messages I got was along those lines and also the fact that the only OS 9 partition I can now boot from is Macintosh HD.

Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't boot from firewire disk negativeduck General 32 01-27-2008 03:54 PM
trying to boot at startup from backup esuebrown General 9 04-30-2005 12:35 PM
Strange Dock Behavior on Clone BudSimrin General 9 12-09-2004 09:25 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.