Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

 
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-27-2006, 11:06 AM
rcs rcs is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Missing Fonts error after recovering from backup

Dave I need a help...I will try to explain my problem as clear as possible...

Everytime I create a new file using Keynote/Pages/iWeb template(all templates) I always got a missing fonts error...all templates gave me a missing fonts error. I check the fonts...just a few as reference(because there are a lots...I can't check them all one by one)...the missing fonts are the one with ".dfont" extension(for example: Copperlate.dfont)

try restarting, repair permissions, etc doesn't help...trying all my superduper backup doesnt help either. I have 5 superduper backup on my external firewire. I used to backup my mac everytime I want to install a new program..

First I thought It was MS Office or iWork screwing with my fonts.... Then I try to erase & install os x....(I still have the latest SuperDuper verion before 2.0.1 at this time)

then installing my apps again one by one because of this problem.

My backup is as follow:
Backup1: OSX 10.4.4 + updated OS X & superduper 2.0.1
Backup2: installed apps on Backup1 + MS Offcie 2004 + updated office
Backup3: installed apps on Backup2 + Macromedia studio + Maya + iWork 06 + iLife 06

===then before I backup to "Backup 4" I tried to create a new iWork template file and it work without a problem.

Backup4: installed apps on Backup3 + apss(like adium, cyberduck etc...)
Backup5: installed apps on Backup4 + Change my preferences like firewall, security, mail.app acount, mouse settings, etc...

===then I make sure that I don't get any missing font error again and it went wel...pheww...I am very happy with the result

"remember I did the backup straight from 1-5 without recovering from any backup that I made before".

Yesterday I tried some apps...like butler, iphoto buddy...messing around a bit with the mac. And after that I decided to recover my mac from "Backup5"...

And guess what...I got the missing fonts error again. I thought hmmm...this is strange, well maybe there is something wrong and I need to recover again...it still gave me the same error. I decided to try my "Backup4"...same problem..."Backup3" same problem. I dont try "Backup1" and "Backup2" because I not yet install ilife/iwork on it.

I looked for the missing fonts at ~/Library/Fonts and its not there. Then I looked at Machintosh HD/Library/Fonts and its there...the are all there...

Dave I just want you to know that you made a very good backup apps...I try to look for the cause of this problem but I am pretty sure this have something to do with superduper recovering files.

So I really have no idea right now...

My specifications is as follows:
Powerbook 12" 1.5 GHz(latest rev), 1.25 GB memory, OS X 10.4.4 fully updated, SuperDuper! 2.0.1


Please advice.

Thank you in advance.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alternating backup snoopy67 General 11 04-04-2009 05:14 PM
How to verify a Scheduled Backup? tuqqer General 3 12-06-2005 06:50 PM
(Zero-length) File caused SuperDuper to abort backup alancfrancis General 7 08-31-2005 10:42 AM
Laptop freezes buring backup kaalm General 5 05-12-2005 04:15 PM
Smart Backup Error bill s General 20 02-04-2005 09:46 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.