Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2005, 12:04 PM
imacflip imacflip is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Failed to enable ownership!

Hi all, first time post! Just bought SD so I can eliminate multiple partitions on my two Macs. I decided to test it out on my iMac G3 following what was suggested in the thread by sliderule53: http://www.shirt-pocket.com/forums/showthread.php?t=221

I name the external FW drive the same as the internal boot volume, New School. Proceeded to create a backup onto the FW. When done, rebooted to the external (Safe Boot), and everything is running great. So I take the big plunge, I repartition the iMac to a single volume and quick erase it. So now I try to get SD to copy back from the FW New School to the new iMac New School. However, I get "Failed to enable ownership on New_School". I Get Info on it , and it tells me I can read and write. so I try Ignore ownership on this volume, still can't copy over!

Any way to resolve or work around this? Please, I'm stuck. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2005, 12:07 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,290
Send a message via AIM to dnanian
Are you using SuperDuper! 2.x, imacflip? If so, it should have repaired the volume database: restart your Mac as indicated in the error message, and the problem should go away.

Let me know if that helps!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2005, 12:14 PM
imacflip imacflip is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Dan,

I am using SD 2.01. So I should just reboot again? Safe Boot or no? The error occured after "Verifying the integrity of volinfo.database." I am up to Tiger 10.4.2...

Trying reboot into Safe Boot. I'll will post again.

Michael
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2005, 12:16 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,290
Send a message via AIM to dnanian
Hi, Michael. (It's Dave, not Dan.)

Yes, just reboot. No Safe Boot necessary.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 12-31-2005, 12:17 PM
imacflip imacflip is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Sorry, Dave! Will do...
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2005, 02:43 PM
imacflip imacflip is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Dave,

I rebooted the iMac. Strange behavior, it stays in Safe Boot even if I don't hold down the shift key. Anyways, it still wouldn't copy over after reboot. I ended up repairing permissions on the external drive, and that seemed to work! Transferring back to the iMac went well. Running the iMac now on its internal drive, yet it still defaults into Safe Boot without any prompting from me. Tried several restarts with no avail. Also restarts "hang", and I have to do a hard reset.

SD is a great piece of software, but I came upon some issues on my system that prevented a clean transfer of files from multiple partitions to a single one.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-31-2005, 02:54 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,290
Send a message via AIM to dnanian
Safe Boot doesn't have anything to do with SD!, actually. The fact that it wouldn't copy indicates that there's something likely wrong that's pretty basic -- if we can't enable permissions -- something we do with a system tool called vsdbutil -- and we can't repair the database properly, something is messed up with the configuration.

Similarly, repairing permissions doesn't have anythin to do with enabling ownership, but could indicate that you had other significant problems with the drive, with incorrect permissions before you even started. We'd copy those permissions as-is, of course.

It's hard to know what might have happened here, given what you've said. But I'd suggest doing an archive-and-install on top of what you've got to try to clean things up... and rest your PRAM, too...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #8  
Old 12-31-2005, 02:57 PM
imacflip imacflip is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Dave,

I was thinking the same thing. Looks like archive and install. The iMac keeps hanging on restart, and still defaults into Safe Boot on its own...

Thanks,
Michael
Reply With Quote
  #9  
Old 12-31-2005, 02:59 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,290
Send a message via AIM to dnanian
Yep. Don't forget to reset PRAM, too...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #10  
Old 12-31-2005, 08:10 PM
imacflip imacflip is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Dave,

Archived and installed, reset the PRAM, repaired permissions, the iMac is working great! I finally dared to update to 10.4.3, knowing I have a backup (though flawed).

I went ahead and repartitioned my TiBook also to only one volume. This time copying back to my 'Book went without a hitch! I love SD! Can't understand why I hadn't done this sooner (I bought my FW drive back in June!).

Keep up all the good work...
Michael
Reply With Quote
  #11  
Old 01-01-2006, 09:34 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,290
Send a message via AIM to dnanian
Glad to hear it, Michael. Congrats!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SD V2 not being able to save settings bammi General 1 12-01-2005 10:35 AM
Restore and enable spotlight dgrao General 1 11-13-2005 11:35 PM
Error while trying to enable permissions on target volume Hoosier_1701 General 11 07-16-2005 11:50 AM
Clone Failed First 2 tries (log inside) mrbaze General 19 06-12-2005 08:11 PM
"convert failed - image/device is too large" error creating a DMG (Image) dnanian Frequently Asked Questions 2 05-05-2005 01:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.