Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-08-2014, 03:14 PM
RobertJ RobertJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 19
2.7.2 Buggy

Every Saturday I clone my #1HD to a #2HD and a #3HD. Today was the first time using 2.7.2.

The clone #1 -> #2 seemed to go normally although I noticed that the prebinding update and splotlight updates are no longer done; I assume this is simply a change.

The clone of #1 -> #3 didn't go normally. The elapsed time stopped at about 1 minute and 10 seconds (clone usually takes about 6 minutes). Also the progress in terms of files processed stopped while the progress bar still moved. In the end the clone "froze" after the progress bar reached the end with no indication that #3 was bootable. Hit the stop button.

Re-did the clone #1 -> #3 using 2.7.1 and it went as anticipated updating only 179 files. I assume that is because I had to launch my browser to download 2.7.1 and the browser (Firefox) profile contains about 200 files.

I'm running the latest version of Maverick on a Mac Pro.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-08-2014, 03:19 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,291
Send a message via AIM to dnanian
That's weird. Sounds more like the display stopped updating. Was it in front? Mavericks?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 03-08-2014, 03:30 PM
RobertJ RobertJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
That's weird. Sounds more like the display stopped updating. Was it in front? Mavericks?
YES/YES. I normally kill all my applications when I do a clone.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-08-2014, 04:29 PM
RobertJ RobertJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 19
I should have done a more careful check. I assume you have gotten no issue reports.

I think for a while I'll use:

2.7.1 to clone #1HD -> #2HD

2.7.2 to clone #1HD -> #3HD

and inspect each afterword.

I know the prebinding update is a bit time consuming. Any negative in dropping it?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-08-2014, 11:48 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,291
Send a message via AIM to dnanian
No, don't do that. I assume this does not happen regularly? Try turning PowerNap off for the SuperDuper application, in Get Info.

The OS X problems with prebinding were fixed -- supposedly -- in 10.7/8. So, we don't prebind when it isn't necessary.

That said, we have one user -- out of many -- who has reported a boot problem in Mavericks that was only fixable by prebinding the backup. I don't know why, since -- again -- the problems are supposed to be fixed...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2014, 10:24 AM
RobertJ RobertJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 19
Have checked Prevent App Nap. Will report back good news and/or the other kind.

Will run a few clones before next weekend.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-09-2014, 04:12 PM
RobertJ RobertJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 19
Did

2.7.2 to clone #1HD -> #2HD

2.7.2 to clone #1HD -> #3HD

All is good.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-09-2014, 04:28 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,291
Send a message via AIM to dnanian
Great! Glad things are working.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2014, 05:10 PM
RobertJ RobertJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 19
This morning I did

2.7.2 to clone #1HD -> #2HD

2.7.2 to clone #1HD -> #3HD

All is still good.

Also used 2.7.2 to clone my wife's MacBook Pro to a SanDisk USB drive and it worked fine. Seems like there is no issue.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-15-2014, 08:40 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,291
Send a message via AIM to dnanian
Glad to hear it again!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mavericks dnanian General 48 03-21-2014 12:06 PM
Disk Image Not Unmounting At End Of Job - 2.7.2 Kdee General 2 03-06-2014 04:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.