Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2009, 01:09 PM
dreissk dreissk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 4
Scary problem after successful clone

I had completed a successful clone of my Mac OS yesterday (10.4.11) and confirmed by booting from the drive. I then switched my startup disk back to the internal and everything worked fine. Now, however, (and this is where I need help) every time I boot my computer (the external backup isn't hooked up BTW) the computer can't find an OS and a folder with a "?" comes up against a white screen as the computer boots. If I hold down "D" everything is fine since I'm telling the computer to look for the OS on the disk but I really want it to look there automatically again. I have rebooted 5-6 times now and the problem consistently happens. The only thing I've done on the computer is the super duper clone so I believe that processed started the problem. Does anyone have any suggestions or has had this happen to them before?
Thanks for your time
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2009, 01:52 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,293
Send a message via AIM to dnanian
Are you sure you've set your startup drive to your internal using the Startup Disk Preference Pane?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2009, 02:01 PM
dreissk dreissk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 4
Yes, I believe so. I figured that after setting my startup drive back to the internal drive for boot once and then restart, it should remember my settings? Is there something else that I need to do to tell the computer to always look there first?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2009, 02:03 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,293
Send a message via AIM to dnanian
I can't see why it would give a ? unless, perhaps, the drive is taking a long time to actually spin up.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2009, 02:07 PM
dreissk dreissk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 4
What I don't get is that if I set the startup drive back to the internal and then tell it from the pref pane to restart it'll find the OS just fine. Where it fouls up is when I try to do a normal reboot; it's only then that I get the "?"

(thanks for the help by the way)
Reply With Quote
  #6  
Old 09-20-2009, 02:08 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,293
Send a message via AIM to dnanian
Yes - perhaps that's when the drive is taking longer to spin up...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #7  
Old 09-20-2009, 02:16 PM
dreissk dreissk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 4
I don't know. All I know is that it's never happened before using super duper and now it's happening 100% of the time.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-20-2009, 02:21 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,293
Send a message via AIM to dnanian
I don't think it has anything to do with SuperDuper! - we just copy files. If you've set the startup drive with the Startup Disk Preference Pane, power your Mac off and when you start up it puts up the ? for a little while, it's just looking for the startup drive...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Snow : Failed to enable ownership on Clone ! Bruno_08 General 3 09-02-2009 06:14 PM
Windows equivalent to SuperDuper!? jreffner General 21 08-13-2009 05:36 PM
Leopard/Migration Problem form Clone iGrooveLA General 1 10-27-2007 09:11 AM
Disk Utility problem after cloning macWish General 38 10-01-2005 01:08 PM
Problem getting apps to run on clone volume ChetA General 3 09-06-2005 02:19 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.