Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-19-2009, 03:13 PM
OriginalPaladin OriginalPaladin is offline
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Out of Box Image

Can SuperDuper! create an out of box image? I.e. can I copy the Mac HD to an attached USB HD by booting SuperDuper! from a CD and never actually booting the Mac from its internal HD? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2009, 03:15 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,339
Send a message via AIM to dnanian
We don't boot from a CD, no. But -- your Mac comes with discs that basically contain an out-of-box image...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2009, 03:24 PM
OriginalPaladin OriginalPaladin is offline
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
I was looking for something more like Acronis TrueImage but for the Mac. We need to image Macs to sell after using them for a couple of months and we like the folks who buy them to have the exact out of box experience that they would if they bought it new themselves. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2009, 03:26 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,339
Send a message via AIM to dnanian
Well, you can certainly start up from an external DVD (or connect the Mac with FireWire target disk mode) and copy, should you really want to do this.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 05-19-2009, 03:32 PM
OriginalPaladin OriginalPaladin is offline
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
I don't quite follow you on this. Start from an external DVD? FireWire target disk mode? I'm very new to the Mac world, are these options in SuperDuper?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-19-2009, 04:06 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,339
Send a message via AIM to dnanian
OK. Since you're new to the Mac world, the thing to do is to just clean install from the discs that come with the Mac. As long as you don't complete the startup after the install, the user will have the same experience they have with a new Mac.

It's a lot different than Windows...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply

Tags
image, oob, out of box


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SD not unmounting sparse image volumes acronce General 1 09-14-2008 12:22 PM
SuperDuper Backup of AES 128 Encrypted Disk Image rwg4 General 3 11-30-2005 11:28 AM
Sparse image from aborted DMG backup? Winston General 9 10-22-2005 01:28 PM
Question regarding backing up to Image giba General 3 05-20-2005 06:54 PM
How do I update an image? dnanian Frequently Asked Questions 0 06-12-2004 11:05 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.