Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-21-2007, 05:58 AM
omarkn omarkn is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Posts: 12
Western Digital HD

Hello good folks,

Just got rid of my USB-HD, and
bought a Western Digital HD 500 GB Firewire
(at a better price than a Maxtor OneTouch).

Western Digital write for this HD:
Sys requirements: Moc OS 10.3 or later

--------------------
Now coming home and checking in the Users' Guide it says like:
"We have tested LaCie etc ... and they all work well with the Mac," with Western Digital not mentioned,
although on this forum, i later found sth on Western Digital...
(but where is the forum's search box?).

My question:
Should i return the Western Digital HD
and get a Maxtor OneTouch f ex
or can i expect the Western Digital HD (Firewire) works as it should?

bw, Omar K Neusser

Last edited by omarkn; 07-21-2007 at 06:15 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-21-2007, 07:17 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,295
Send a message via AIM to dnanian
Which WD drive is this, Omar?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #3  
Old 07-21-2007, 08:20 AM
omarkn omarkn is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Posts: 12
well. now i see it's the WD "My Book" Premium Edition,
which i saw a thread about here somewhere.

This drive also has a power adapter.


I can still give it back as it is unopened! :-)

bw, Omar K Neusser

Last edited by omarkn; 07-21-2007 at 08:27 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-21-2007, 08:23 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,295
Send a message via AIM to dnanian
Yes, other users have had good luck with this drive, although I haven't bought one to test here (I barely have enough room in the office for the Macs and hard drives I've got now).

I believe two users here have indicated that the drive had problems with partitioning and sleep. That's not something I've seen with other drives, and don't quite understand how it could happen, but it's been reported. Others, though, haven't indicated any difficulty... and the users who were having problems might also have similar issues with other drives.

The most important thing is to properly partition the drive, even into one partition, with Disk Utility. Make sure you click the "Options" button in Disk Utility's "Partition" tab and choose the proper partition scheme for your Mac!
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #5  
Old 07-21-2007, 08:53 AM
omarkn omarkn is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
Yes, other users have had good luck with this drive...
Thanks Dave, I'll go ahead now and
drop a line ( a comment) here or so later, ...

bw, Omar K Neusser
(maybe you should open a retail store or so for used macs ? just a thought)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-21-2007, 02:29 PM
omarkn omarkn is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by omarkn View Post
I'll go ahead now and
drop a line ( a comment) here...
Success!
Just booted alright from the SD-clone,
on a Western Digital HD 500 GB Firewire.

So it works.

But now i don't want to save any files or anything on the clone,
so i'll restart,

well - best wishes,
Omar K Neusser
G5 PPC
Reply With Quote
  #7  
Old 07-21-2007, 02:33 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,295
Send a message via AIM to dnanian
Congratulations, Omar: I'm glad it's working for you.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2007, 05:44 PM
Steno Steno is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Denmark
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by dnanian View Post
Yes, other users have had good luck with this drive, although I haven't bought one to test here (I barely have enough room in the office for the Macs and hard drives I've got now).

I believe two users here have indicated that the drive had problems with partitioning and sleep. That's not something I've seen with other drives, and don't quite understand how it could happen, but it's been reported. Others, though, haven't indicated any difficulty... and the users who were having problems might also have similar issues with other drives.

The most important thing is to properly partition the drive, even into one partition, with Disk Utility. Make sure you click the "Options" button in Disk Utility's "Partition" tab and choose the proper partition scheme for your Mac!
Excuse me for stepping in here, it might be incorrect to do so. I am absolutely new here. I downloaded SD an hour ago and was immediately aware that I might have ordered the wrong HD, not yet delivered, maybe it will arrive tomorrow. It is not an "My Book Premium Edition" as your answer above relates to, but an "My Book Pro Edition" WDG1T5000 500 GB a FW 800/400 HD. I cannot find any information about Oxford chipset and number. Any chanche of saying whether it will work or I should return it without opening the box? My Mac is a Alu-book G4 1,25 Ghz, OS X 10.4.10.
Thanks in advance.
Steno
Reply With Quote
  #9  
Old 09-17-2007, 07:10 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,295
Send a message via AIM to dnanian
I wouldn't get this drive with a Power PC Mac, Steno.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #10  
Old 09-18-2007, 10:32 AM
kevinashworth kevinashworth is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 6
Steno, I bought a Western Digital My Book Pro Edition 500 GB External Hard Drive with Triple Interface in July. It now has two partitions and I've got no sleep problems. It and SuperDuper! get along fine except for Spotlight settings. SuperDuper! and Mac OS X are awful at leaving Spotlight turned off (don't know which to blame, frankly), so I also bought Spotless. YMMV.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-18-2007, 11:23 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,295
Send a message via AIM to dnanian
Are you using a Power PC Mac, Kevin, and have you tried starting up from it?
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #12  
Old 09-18-2007, 04:15 PM
Steno Steno is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Denmark
Posts: 2
Thanks to both Dave and Kevin
I ended up cancelling my order on a WD My Book, and buy a Maxtor 500GB OneTouch III Triple Interface. Wise or not, I don't know for sure, but the Maxtor was in stock and the WD was still not in stock. I have respect for the issue of the correct Oxford Chipset, and I allready have an older Maxtor 120GB OneTouch. To small now a days, but it has worked fine with CCC, though I haven't been truely consistent with backups for 2 two years, but that's now going to happen.
Thanks Steno
Reply With Quote
  #13  
Old 09-19-2007, 07:22 AM
kevinashworth kevinashworth is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Massachusetts
Posts: 6
I have an iMac G5. I'm running off the backup drive as I type this. (I'd done it before, I said to myself. Then I doubted. So I verified!)
__________________
Kevin
Reply With Quote
  #14  
Old 09-19-2007, 08:43 AM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,295
Send a message via AIM to dnanian
Good news. I'm confused about their knowledge base article that claims it won't work with Power PC Macs due to the way they set up their LUNs...
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
  #15  
Old 09-20-2007, 08:56 AM
matt! matt! is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
I also have a silver WD My Book Pro triple interface FW 400/800, USB 2.0).
I used to have a "Essential" which was USB 2.0 only.

Both work fine, though I prefer the firewire.

The only issue with the firewire is that you can't daisy chain them together because all drives have the same ID. Doh!

matt
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Western Digital WD2500D032-000 3dotball General 1 03-26-2007 09:56 AM
Western Digital My Book Pro 500 GB Suitability mudge General 3 02-08-2007 12:45 PM
Using SuperDuper on a Digital Audio Workstation amathie General 1 05-12-2005 04:24 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.