Shirt Pocket Discussions  
    Home netTunes launchTunes SuperDuper! Buy Now Support Discussions About Shirt Pocket    

Go Back   Shirt Pocket Discussions > SuperDuper! > General

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-07-2011, 10:39 PM
denke denke is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sonoma County, CA
Posts: 17
"Where is System Events?"

After learning that my startup drive had errors (miscounted files), I booted from one of my two SuperDuper! clones to run Disk Utility and repair the disk. (One of many reasons to have a clone)

On starting from the clone, I got two messages: "Where is System Events.app?" and "Where is System Events?" A trifle spooked, I Googled this and read several non-definitive threads on various forums, eventually concluding that it probably had to do with some startup items - and that I didn't care if any of them started up, since all I intended to do from this clone was repair my usual startup disk. So I clicked Cancel on both, proceeded with the repair, and restarted from my normal startup drive. On this startup, I did not get the messages. So all seems fine.

In the various forums I scanned, I noticed that a few people reported getting these messages on booting from a clone - one from SuperDuper!, two or three from Carbon Copy Cloner. So I was thinking that maybe this is one of the system files that SuperDuper! doesn't copy - but I looked on the clone, and there was System Events, right where it's supposed to be.

Anyone else had this occur? If so, did anything come of it? Does anyone know what causes this? Do you know, Dave?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2011, 10:41 PM
dnanian's Avatar
dnanian dnanian is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 2001
Location: Weston, MA
Posts: 14,290
Send a message via AIM to dnanian
It's because LaunchServices is "lazily" rebuilding its database of applications... and it's not ready by the time you log in. Nothing to worry about, really.
__________________
--Dave Nanian
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Startup clone disk will not boot the system harlanc General 5 09-09-2009 07:47 AM
Where does Restore write the System? JamesD General 2 09-19-2007 08:15 PM
moving all non system files across nalsdixit General 1 07-24-2006 07:21 AM
backup (all files) error smtorr General 3 02-09-2006 08:10 AM
System crash on first backup attempt cabo General 10 08-14-2005 05:27 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.