PDA

View Full Version : start SuperDuper! when back-up drive detected?


JimKirk
01-03-2006, 11:13 PM
I have a FireWire drive dedicated for my SuperDuper! back-up that I use on a PowerBook. Is there any way (script perhaps) that the computer can recognize that particular drive when I plug it in and perform a back-up?
If this already exists, can anyone point me to it?

Thanks,

Jim

dnanian
01-03-2006, 11:32 PM
There's a great Shareware program called "Peripheral Vision" that can be used to do this, Jim. Just have it run a little Applescript that runs SD! and the settings.

You'd basically save some setting that describe the backup you want to do, and then your Applescript would be:

tell application "SuperDuper!"
run using settings "the settings you saved" without user interaction
end tell

For a more complete script, you can schedule a backup, then open the settings package (control-click it) and look at the "Copy Job.applescript" in there. That's a really good example of how to run some settings, and you could also copy the settings file that's scheduled to the "Saved Settings" folder, and set up Peripheral Vision to run the application in there. That's a little trickier because the script is in a package, and Peripheral Vision doesn't make it easy to run something inside a package.

Does that help?

amcgee
01-04-2006, 07:26 PM
Peripheral Vision can be found here:

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18328

There is also a Freeware program called Do Something When:

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23675

JimKirk
01-04-2006, 11:22 PM
Thanks, Dave, that's exactly what I need.

I got it set up on my computer just fine, but I'm having trouble on my wife's computer. Running SD! via Peripheral Vision doesn't find the backup drive. I think it might be because her computer is set up with two accounts, an administrator account and her account, and I've had various other problems related to this. I think it's related to permissions between the two users. Perhaps this weekend I'll upgrade her to Tiger with a single user on the machine, and then set everything up the same as my computer.

Jim

dnanian
01-05-2006, 08:04 AM
If it can't find the drive, it's likely that you just have to re-save the settings, Jim...