PDA

View Full Version : What am I doing wrong?


Deckard
12-12-2005, 03:49 PM
Hey all...new to here and new to SD!, but I'm liking what I see so far (on both :) ).

Here's the deal...I backed up a friend's year-old 15" PowerBook (running Tiger 10.4.3) using a new LaCie 250 gig HD (partitioned into two drives--Backup1 & Backup2). Everything went fine with the initial full backup (no errors) with one exception, I can't boot successfully from it. It gets to the Mac OS X opening dialog with the status bar and then it just goes to a blue screen with a working cursor--and that's it.

I thought that maybe since the drive was still being accessed that it was reconfiguring to deal with the external drive, but it just sat there for 15 mins! I had to leave so I won't be going back until tomorrow, but after I left I realized that I had done the backup using FW800. I then booted off of FW800...could that be the culprit? If I just booted off of the FW400 side would that fix everything?

TIA

dnanian
12-12-2005, 03:52 PM
First, try naming the backup the same as the source drive, and see if that resolves the problem.

If not, drop me a note at the support email address, and I'll send you some detailed instructions that repairs your Netinfo database. One of the two of those fixes about 99.9% of this kind of problem.

OK?

Deckard
12-12-2005, 07:19 PM
...so if I just rename the "Backup1" partition to "Macintosh HD" that should correct the problem?

If that's not the fix for this problem and I try the DB fix that you mention, will I have to do that EVERY time I want to do a backup?

Out of curiousity, what are the steps? Is it too long and drawn out to post?

Thanks.

dnanian
12-12-2005, 07:26 PM
Yes, it's quite possible, Deckard.

The other fix is way too long to post here... but it would be necessary once on the backup to test, and then could be applied permanently (one hopes) to the source.