PDA

View Full Version : Switching between cloned volumes


Timmy
09-07-2010, 03:34 AM
Hi,

This may very well be a stupid question but I feel compelled to ask it...

If I have two volumes on a single disk and I clone a MacOS X 10.5.8 startup volume to the other Volume, will the OS become 'confused' if I frequently switch between booting from one volume and the other?

Will both volumes remain totally separated as far as the OS is concerned, even when switching between startup volumes?

p.s I do realize that this is not a good backup strategy, I am wanting to do this as a way of having a separate volume for trying out new software and such...

dnanian
09-07-2010, 09:12 AM
I don't see why it would become 'confused', Timmy...

Timmy
09-07-2010, 09:15 AM
By confused I mean that symlinks, aliases, and system files would always maintain their proper references to the respective volumes despite having 2 viable startup volumes mounted.

dnanian
09-07-2010, 09:38 AM
Well, aliases may have a volume name in them, so renaming the volume to the same as the source would avoid that. Symlinks and "system files" are going to be specific to the drive, or point to a volume reference that would be maintained by its name. (Local/current drive links would be relative to / and thus would work regardless.)

Timmy
09-07-2010, 05:03 PM
Sounds good.
Thanks.