PDA

View Full Version : SparseImage grows for no understood reason ...


rlesperance
11-19-2009, 08:20 AM
Hi,

Last night before going to sleep I started the duplication of my iMacG5 to a sparse image located on my iMacIntel.

This morning the duplication was not completed and the sparse image had grown to 145GB while the source is only 22GB. I must also say that before launching the duplication yesteraday the sparse image was compressed the it's minimum size using this script:

do shell script "hdiutil compact " & quoted form of filesPath

What could have been wrong ? Thanks in advance.


Robert Lespérance


P.S. While the compression is running how can I monitor by script if the sparse image file is still busy being compressed ?

dnanian
11-19-2009, 09:09 AM
Perhaps you left a program running that had a very-active live file?

rlesperance
11-19-2009, 09:12 AM
No running program ... and in any case the source only had 22GB, how could an heavy active file bring the SI to 145GB ?

After compressing the SI, does SD need to copy the 22GB source image again or only the modified part of the file ?

dnanian
11-19-2009, 09:25 AM
Well... something was clearly active. Drop me a support note and I'll provide you with a command that will help diagnose this next time it happens.